Uitgeverij zoekt 25 auteurs voor de ‘ultieme West-Vlaamse roman’

Redactie KW

Zorro uit Damme wil dat 25 auteurs elk een deel van het manuscript pennen.

Uit de kandidaturen die na een oproep zullen worden verzameld, zal een jury 25 auteurs selecteren die vervolgens bij loting in een volgorde zullen worden geplaatst van 1 tot 25. De eerste bijdrage voor de roman wordt aangeleverd door de auteur die als eerste wordt uitgeloot. De tekst van auteur 1, wiens verhaallijn uiteraard moet vertrekken vanuit de opgelegde titel (‘De dag dat Emmanuel Dedeckere, heer van stand, in Brugge werd begraven’), wordt vervolgens doorgemaild naar auteur 2 die er, geheel volgens eigen inspiratie (maar uiteraard de verhaallijn respecterend) op zijn/haar beurt een vervolg moet schrijven.

Elke bijdrage moet minstens 3.300 en maximaal 3.800 aanslagen tellen (spaties inbegrepen, dus). Eens het manuscript volledig, zal de tekst nog worden voorgelegd aan een eindredacteur om tot een stijleenheid te komen, waarna het boek effectief wordt gepubliceerd.

Kandidaten moeten in West-Vlaanderen wonen of er geboren zijn. Alle verdere voorwaarden zijn te vinden op de website van de uitgeverij.

>> Alle info : www.zorrobooks.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier