Twee West-Vlaamse kandidates maken nog kans op plaats in finale Bake Off Vlaanderen

Redactie KW

Zowel Valerie (Oostende) als Hannelore (Kortrijk) maken kans om zich woensdagavond bij de laatste drie te scharen.

De bakwedstrijd gaat voort en momenteel zijn er nog vier kandidaten over. Bij die vier ook Valerie en Hannelore, beide West-Vlaamse vertegenwoordigers die er ook bij de start waren. Maar slechts drie bakkers kunnen volgende week de finale spelen.

Hans, Alexander, Valerie en Hannelore bevinden zich deze week in de afdeling desserts. Eerst bijten ze zich vast in het signatuurgebak, en dat is deze keer een trifle. De technische opdracht is het favoriete dessert van Herman van Dender: de bakkers toveren een ‘Ile flottante’ of drijvend eilandje uit hun hoed. Voor het spektakelstuk wagen de bakkers zich aan een spectaculaire wolkenkrabber van soezen…

Twee West-Vlaamse kandidates maken nog kans op plaats in finale Bake Off Vlaanderen

Hannelore (27) uit Kortrijk is actief als marketing coördinator, maar ooit hoopt ze op professionele basis te kunnen bakken. Daarnaast leeft en ademt Hannelore KSA. Van kinds af aan is de ‘meme’ van Hannelore haar grootste heldin. Zij is ook de persoon die haar de kneepjes van het bakvak heeft geleerd.

Twee West-Vlaamse kandidates maken nog kans op plaats in finale Bake Off Vlaanderen

Daarnaast is er ook Valerie (26) uit Oostende, al woont die tegenwoordig in Aalter. In het dagelijkse leven werkt ze als staffing consultant voor uitzendkantoor Let’s Work, maar daarnaast heeft ze ook de handen vol met Hola Granola, een webshop waar ze granola verkoopt.

Gastheer van het programma blijft uiteraard Wim Opbrouck, die de druk geregeld met een komische noot wat wegneemt. Wim is overigens al zeker van een plaatsje in de finale.

(FV)

Bake Off Vlaanderen – woensdag om 20u35 bij VIER