Twee West-Vlaamse acts in Belgium’s Got Talent

Skumic en Kleine Sanders tijdens hun auditie in Belgium's Got Talent. (Foto VTM) © Belgium's Got Talent
Redactie KW

Op vrijdag 2 maart maken Oostendenaars Gauthier Deleersnijder en Dylan Sanders hun opwachting met een act van eigen makelij. Daarnaast brengt ook de 51-jarige Fried Ringoot uit Westende een eigen muzieknummer.

Kleine Sanders en Skumic

Gauthier Deleersnijder (25) aka Skumic en Dylan Sanders (22) aka Kleine Sanders zijn twee bekende gezichten in Oostende. Al zes jaar treden ze op verschillende evenementen op. “Eigenlijk was onze deelname eerder als grap bedoeld”, vertelt Gauthier. “Het was nooit de intentie om met onze eigen muziek mee te doen. We zouden beiden als vrouw verkleed een act opvoeren om onze naam wat bekendheid te geven. De bedoeling was om gewoon afgeduwd te worden omdat we zo slecht waren. (lacht) Dat is even anders uitgedraaid. De beslissing om deel te nemen als publicity stunt dateert al van voor de zomer van 2017. Belgium’s Got talent lokt gewoonlijk een miljoen kijkers. Mooi meegenomen dus. Na de zomer werd alles iets serieuzer. Na overleg besloten we om toch een act van onszelf te brengen. De beats van de act die we brengen op Belgium’s Got Talent werden geproducet door ‘Point Blank’, die al onze nummers producet. Dylan en ikzelf namen, zoals steeds, onze eigen teksten voor onze rekening. De act is dus volledig van eigen makelij.”

Nieuwe wereld

“We zijn altijd al vrij into comedy geweest. De kans bestaat dus dat mensen iets komisch zien vrijdag, maar het kan even goed iets helemaal anders zijn dan de mensen van ons gewoon zijn. Met ons weet je gewoon nooit”, sluit Dylan aan. “Toen we het podium opkwamen, zagen we een totaal nieuwe wereld. TV-kijkend Vlaanderen is normaal niet meteen ons publiek. Eigenlijk wilden we een totaal ander publiek bereiken dan de mensen die ons kennen. We staan altijd open om bij te leren en voor vernieuwing.”

Kleine Sanders bestaat ondertussen al zo’n zes jaar. Hij stond al op verschillende podia, niet alleen in Oostende maar ook in andere steden en gemeenten. Skumic bestaat dan weer sinds de zomer van 2015. “Samen zijn we eigenlijk al zes jaar bezig met muziek, video, acteren en humor. De muziek is de basis en die vullen we dan aan met video die een vleugje humor bevat. We zijn eigenlijk twee onnozelaars die gewoon graag plezier maken. Zo kan je ons het best omschrijven. Wat mensen mogen verwachten? Ik raad iedereen aan om gewoon te kijken. Laat ons zeggen dat we ons zeker goed geamuseerd hebben”, besluit het duo.

Fried Ringoot

Fried Ringoot neemt deel aan Belgium's got talent, omdat hij eens wou laten zien wat hij in zijn mars heeft. (Foto VTM)
Fried Ringoot neemt deel aan Belgium’s got talent, omdat hij eens wou laten zien wat hij in zijn mars heeft. (Foto VTM)© Belgium's Got Talent

Ook Fried Ringoot brengt een nummer van eigen makelij. Hij doorzwom al vele wateren, maar op het podium vergeet hij even alle zorgen. In het dagelijkse leven houdt de 51-jarige Fried zich met theatervoorstellingen bezig. Elf jaar geleden kreeg hij te horen dat hij kanker had. Daarvoor fungeerde hij als presentator/animator. “In de theatervoorstellingen vertel ik eigenlijk wat er de voorbije elf jaar met mij gebeurd is”, legt Fried uit. “Nadat ik genezen werd verklaard, belandde ik in een rolstoel. De kanker had blijkbaar osteoporose, met enkele inzakkingsfracturen en hernia’s veroorzaakt. Een operatie kon niet meer helpen, waardoor ik verlamd ben en mijn leven lang in een rolstoel moet doorbrengen. Ik heb eigenlijk constant pijn. Je leert daarmee leven. Dit alles houdt me niet tegen om toch projecten en theatervoorstellingen te doen. In die theatervoorstellingen zit enorm veel humor.”

Uitzinnige reacties

Hoewel Fried vooral in de theaterwereld thuis is, brengt hij toch een muzieknummer. “Humor brengen en een zaal in twee minuten aan het lachen krijgen, is iets moeilijker. Je krijgt mensen sneller te pakken met een muzieknummer. Ik schrijf zelf mijn liedjes. Het liedje die ik heb gebracht is dan ook een eigen nummer. Ik zeg altijd dat ik een zanger ben die zijn liedjes vertelt en een verteller die zijn verhalen zingt. Ik moet zeggen dat het zalig was om voor een volle zaal op een podium te staan. De reactie van de mensen die me vergezelden was uitzinnig. Weet je… mijn vrouw Annie en ikzelf worden graag gezien. Ondanks alles blijven we positief. Dat heeft vooral te maken met het feit dat we zelf de mensen graag zien. Wat je geeft, krijg je terug. Of Belgium’s Got Talent een springplank is naar meer? Ik vond het fijn dat ik aan Vlaanderen kon laten zien wat ik doe. Ik treed hier en daar wel op, maar het zou fijn zijn als er meer van komt. Is dat pure noodzaak? Neen, we genieten van elke seconde die we in het leven al hebben gekregen en we zijn dankbaar voor elke minuut die nog komt. Een mens moet echter ambitieus blijven. Ik wil vooral mensen gelukkig maken met wat ik doe.”

(JRO)