Twee rappende twintigers starten eigen platenmaatschappij

De twee producers Leroy Martin (links) en Dennie Becuwe in het Gaperstudio. (EDB-foto MV)
Redactie KW

Leroy Martin (22, Geluwe) en Dennie Becuwe (29, Vlamertinge) zijn in bijberoep begonnen met de platenmaatschappij Gaperstudio. Leroy is houtbewerker, Dennie werkt bij Volvo Cars in Gent. Beide producers zijn rappers. Ze hebben momenteel vier artiesten uit Kortrijk, Oostende, Kemmel en een duo uit Wervik-Moorsele onder hun hoede. Twee daarvan hebben een videoclip op YouTube.

Leroy en Dennie doen voor hun artiesten alle administratie en het management. “Onze artiesten werken nu aan een volledig afgewerkte album zodat ze meerdere nummers hebben en ze een halfuur kunnen vullen op een festival”, vertelt Dennie. De studio is boven in de ouderlijke woning van Leroy aan de overkant van basisschool De Vlier in de Guido Gezellestraat gevestigd. Het is hun droom om hun platenmaatschappij voltijds te runnen.

“We traden vroeger beiden apart als rapper in een groepje op en hebben elkaar zo leren kennen”, vertelt Leroy. “Ik ben al sedert mijn vijftiende met muziek bezig. Het is een passie. We zoeken zoveel mogelijk talent. We kijken of een artiest talentvol is of niet. Zit er volgens ons iets in, dan gaan we ermee verder.” “We maakten dancemuziek”, zegt Dennie. “Tot we beslisten er meer mee te doen en een platenlabel oprichtten.”

Op YouTube

Meest succesvol op YouTube is het nummer Zina van Lofti (Kortrijk). Hij zingt Nederlandstalige hiphop. “Wat nu bij de jeugd in is”, aldus Dennie. Ook van TWNS is met One of Us een videoclip te zien. “Ze spelen Engelstalige electronic dance music”, zegt Leroy. “Het gaat om twee jonge gasten uit Wervik en Moorsele. Ze dragen een masker en willen anoniem naar buiten komen.”

Derde artiest is Delangn uit Oostende. “Hij is een rapper in het West-Vlaams”, zegt Dennie die opgroeide in Wijtschate. “En dan is er nog T. I. Robbo, een rapper uit Kemmel. Als er van een van die artiesten een nummer in heel het land wordt gedraaid, dan zijn we vertrokken met onze platenlabel. In Nederland staan ze qua hiphop veel verder dan hier. In België is de stap naar de radiozenders moeilijker dan in Nederland. De kansen zijn hier kleiner.”

“Er zit in België genoeg talent” – Leroy Martin

Iedereen is welkom voor opnames. “Zelfs iemand voor schlagermuziek”, klinkt het bij Leroy. “We deden hier zelfs al een opname voor de carnavalsstoet begin dit jaar in Menen. willen het niveau in eigen land naar omhoog brengen. Er zit in België genoeg talent.” Leroy en Dennie leggen alvast de lat hoog. “We zitten met een groot project in ons hoofd, maar het moet lukken’, zegt Leroy. Beiden doen trouwens veel meer dan muziekopnames en het maken van reclamespots en instrumentals. Men kan er ook terecht voor grafisch ontwerp. “Grafiek is een gave“, zegt Leroy. “We ontwerpen flyers, visitekaartjes, affiches, stickers, textiel en vlaggen. Ik maakte ons logo.”

Naast hun nieuwe uitdaging, willen de twee twintigers later ook samen muziek maken en samen op de planken staan. Het is afwachten of het voor een van de artiesten echt komt tot een doorbraak. “Geen enkel nummer kwam al ergens op de radio“, zegt Leroy. “Ook om voor een festival de juiste persoon te bereiken is het niet eenvoudig. Een e-mailadres is gemakkelijk op te zoeken.”

Leroy en Dennie hebben ook hun eigen radiospot en gaan er alvast voor. Zoveel is duidelijk. “Van onze passie ons beroep maken, is onze droom. We hebben er de mentaliteit voor”, geeft Dennie aan. Thuis heeft hij ook een eigen studio

Meer info op www.gaperstudio.be.

(Erik De Block)