Twee editie huiskamerconcerten Villa Roslar in Roeselare

© (foto SB)
Redactie KW

De huiskamerconcerten #VANRSL waren vorig jaar een groot succes. De cultuurdienst gaat verder op de ingeslagen weg en hoopt dit jaar nog meer huiskamereigenaars, cultuurliefhebbers en muzikanten samen te brengen.

Verenigen, dat is de hoofdbedoeling van Villa Roslar of de Roeselaarse huiskamerconcerten. Vorig jaar werden 55 concerten georganiseerd bij mensen thuis in de living of in de aparte setting van bedrijven of winkels. Ruim 1.500 toeschouwers gingen op het aanbod in.

Het concept blijft ook dit jaar de eenvoud zelve, legt schepen van Cultuur Dirk Lievens uit. “Wie plaats heeft in zijn woonkamer nodigt een kunstenaar en publiek uit. Het is de bedoeling om jonge artiesten een podium te bieden en dat kan van alles zijn. Vorig jaar genoten we van singer-songwriters, folk, Franse chansons, klassiek, pop, jazz, blues en rock. Anderzijds willen we de Roeselarenaars samen brengen. De huiskameraanbieder mag de helft van de zitjes reserveren voor vrienden en familie maar ontvangt ook evenveel onbekenden die zich aanbieden via de website van de stad Roeselare.”

“Dit jaar organiseren we een lente- en een najaarshuiskamerconcert. Het eerste weekend vindt plaats van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart. Ook van vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december kunnen Roeselarenaars hun huiskamer opstellen. Om wat gelijkvormigheid te creëren worden de concerten op vrijdagen om 20 uur gepland, op zaterdagen om 17 en 20 uur en op zondagen om 11 en 17 uur.”

“De cultuurdienst neemt alle praktische beslommeringen op zich”, vult Tine Eeckhout van de cultuurdienst aan. “Wij regelen SABAM en kunnen indien nodig voor extra stoelen zorgen. Wij brengen huiskameraanbieders en artiesten samen als de aanbieder niet zelf een kunstenaar kan aanbrengen. Ook de muzikanten zelf mogen zich aanbieden. Wij zorgen dan voor een locatie voor hen. Net zoals vorig jaar zien we graag een link met Roeselare bij de optredende artiest of groep. Zij kunnen een kleine vergoeding krijgen al dan niet via de kunstenaarskaart.”

Op de website van de stad Roeselare vinden geïnteresseerden nu al twee links naar inschrijvingsformulieren. Eentje naar de plek waar de huiskamereigenaar zich kan aanbieden en eentje waar artiesten zich aanmelden. Enkele weken voor het concert wordt dan de link geopend waarop het publiek kan inschrijven. (BCR)

Meer info en inschrijvingsformulieren op www.roeselare.be/formulier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier