Tussen kunst en ambacht

Sofie Peers, Koen Snauwaert, Nora Van Driessche en Jan Van Braekel palmen een kleine week het koetshuis van Park Baron Casier in met hun kunstwerken. © NVR
Redactie KW

Het koetshuis in Park Baron Casier in Waregem opent zijn deuren voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en ambacht’. Kunstenares Nora Van Driessche nodigt drie bevriende kunstenaars uit die samen zullen exposeren.

De expositie loopt van 31 mei tot en met 4 juni. Nora is beeldhoudster en schilder. Op haar vraag komen edelsmid Sofie Peers, fotograaf Koen Snauwaert en houtsnijkunstenaar Jan Van Braekel met enkele werken naar het koetshuis. “De kunstzinnige Facebookgroep The Artist Cave bracht ons samen. Onze vriendschap en gedeelde passie zorgt er nu voor dat we samen zullen exposeren”, legt Nora uit. Het thema van de voorstelling is ambacht. “Alle vier maken we echt handwerk. Er zit niets digitaals in onze creatieve uitlatingen. Alles is uniek en kan nooit twee keer hetzelfde zijn. Onze passie en vele uren werk kenmerken onze ambachtelijke werken”, aldus Nora.

Ambachten

Zij zal enkele schilder- en keramiekwerken exposeren, waar veel kleuren aan te pas komen. Jan Van Braekel sneed 15 beelden uit een oude notelaar. “Elk beeld is anders en ik liet me inspireren door de kleur en de vorm van het stukje stam”, zegt hij. Sofie Peers is een smid. “Ik maak juwelen uit zilverklei. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe materialen. Die uitdagingen aangaan geeft me een goed gevoel.” Ook fotografie kan ambachtelijk zijn. Koen Snauwaert legt uit: “Bij mij komt er niets digitaal aan te pas. Ik laat foto’s nog ontwikkelen zoals dat vroeger gedaan werd. Bij mij telt een fractie van een seconde voor een geslaagde foto.”

Tot slot zal er ook nog één gezamenlijk kunstwerk te zien zijn tijdens de tentoonstelling. “Een mooi juweel zal zaken van samen bevatten. Zowel houtsnijkunst, keramiek, grafisch materiaal en zilverklei. Dat wordt de mascotte van onze tentoonstelling die onze vriendschap typeert”, besluit Nora.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier