TUIN en LOODS decor voor RSL JAZZ 18

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het Roeselare Jazz Festival is aan de vierde editie toe. Vanaf dit jaar wordt het gebeuren een ééndagsfestival en jazz en fusion beats hoor je op 26 mei in de tuin van de oude bieb De Vriendschap.

Inhoudelijk blijven de organisatoren van RSL JAZZ 18 trouw aan hun korte maar stevige traditie. De samenwerking met de mensen van Pelzen, Comité Kop van de Vaart, De Spil en vooral Gent Jazz voor de programmatie blijft voorop staan. “Het is ook nog altijd zoals in het begin een wijkontwikkelingsproject voor Krottegem”, legt organisator Laurent Dewilde uit.

“Dit jaar zetten we nog sterker in op een aparte programmatie waarbij we jazz nog ruimer gaan zien dan vroeger. Fusion wordt steeds belangrijker. De affiche is ondertussen klaar. Headliners zijn de Britten van Sons of Kemet. Die staan in de tuin van de oude bibliotheek De Vriendschap. Dit unieke plekje in de stad is ongelooflijk maar waar nog nooit voor een project gebruikt. Eerstdaags kappen we in de achtermuur van de tuin twee openingen om een verbinding te kunnen maken met de leegstaande loodsen van Damman-Croes. Daar komt ons tweede podium. Daar zie je Thecolorgrey, de hoofdact van de Loods.”

De affiche van RSL JAZZ 18 is compleet met Commander Spoon, Vitesse, Madame Blavatsky, Echoes of Zoo en Binkbeats. Onda Sonora tekent in de loods voor de afterparty met een mix van disco, house, onontgonnen funk en Belgian Grooves.

RSL JAZZ 18 op zaterdag 26 mei vanaf 17 uur in De Vriendschap/loods Damman-Croes, Onze Lieve Vrouwemarkt. Tickets 20 euro via de website van De Spil. (BCR)