Tripleconcert bij Torhoutse harmonieorkesten

Jonge, dragende krachten van de organisatie van het Tripleconcert: links Dajo Huylebroeck en rechts Dries Van de Vannet. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zaterdag 20 oktober pakt het Houtlands Harmonieorkest samen met zijn twee jeugdorkesten met het traditionele Tripleconcert uit. Met twee nieuwe bestuursleden aan het roer.

Die nieuwkomers in het hoofdbestuur van wat tot voor kort nog De Jongelingskring heette, zijn Dajo Huylebroek (31) en Dries Van de Vannet (25). Zij spelen respectievelijk bastuba en klarinet. Dajo ontfermt zich in het bestuur specifiek over de partiturenbibliotheek en Dries vertegenwoordigt er als covoorzitter van het Houtlands Jeugdensemble de jongerenwerking. Zijn medevoorzitter is Lies Canniere, die geleidelijk de fakkel helemaal wil doorgeven.

Drie orkesten spelen

Het Tripleconcert van 20 oktober start om 19.30 uur in het cultuurcentrum de Brouckere. Eerst treden de jongsten uit de harmoniefamilie op: de Houtlandse Benjamins onder de leiding van dirigent Jasmien Vandewalle. Daarna is het de beurt aan het Houtlands Jeugdensemble met als dirigent Tom Hondeghem. En na de pauze komt het grote Houtlands Harmonieorkest onder de leiding van Nico Logghe op het podium. Ter afronding spelen de drie orkesten nog een gemeenschappelijk nummer. “Jong en oud zullen ervan genieten”, zegt Dries Van de Vannet.

Raymond en Arturo

In 2019 bestaat De Jongelingskring (nu het Houtlands Harmonieorkest) 150 jaar, wat met een aantal muzikale activiteiten gevierd zal worden.

“Het begint op zaterdag 12 januari met ons nieuwjaarsconcert in zaal De Mast”, aldus Dajo Huylebroeck. “Onze gasten zijn niet de minste: Geena Lisa, Raymond van het Groenewoud en Luc Caals. En op 12 oktober, over precies een jaar, brengen we een verjaardagsconcert in het Concertgebouw in Brugge met de wereldberoemde trompettist Arturo Sandoval.” (JS)

Tickets voor het Tripleconcert (10 euro) zijn te koop via harmonie@jongelingskring.be of in het cc de Brouckere, 050 22 11 50. Kinderen tot 12 jaar komen er gratis in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier