Trappistinnen uit Chimay in de kijker in Oostende

02/12/17 om 13:15 - Bijgewerkt om 13:18

In de kunstgalerij MedusaArts in Oostende loopt vanaf zaterdag een unieke expositie over de trappistinnen zusters uit Chimay. De tentoonstelling 'Silences and Eternity' blijft tot 28 januari te bezichtigen.

Trappistinnen uit Chimay in de kijker in Oostende

Bijna iedereen kent de trappisten broeders van Chimay dankzij hun trappistenbier, maar in het Henegouwse stadje leven er ook trappistinnen zusters. De Henegouwse fotograaf Joël Leclercq kreeg de kans om voor het eerst binnen te kijken in de cisterciënzerabdij Notre-Dame-de-la-Paix en het dagelijkse leven van de zusters vast te leggen.

MedusaArts heeft in de persoon van Irène Philips (rechts) het roer van Theobalds Boothuisje overgenomen, ook het kleinste huisje van Oostende.

MedusaArts heeft in de persoon van Irène Philips (rechts) het roer van Theobalds Boothuisje overgenomen, ook het kleinste huisje van Oostende. © MF

Leclercq legde het dagelijkse leven van de zusters vast op de gevoelige plaat. Zijn foto's zijn tot eind januari te bekijken in Oostende. De tentoonstelling wordt aangevuld met een voorstelling van de nog onuitgegeven 52 minuten durende documentaire over de Trappistinnen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!