Totaalspektakel ‘Waanzin’ in Aarsele doet toeschouwers WO1 herbeleven

© NS
Redactie KW

Op 4,5 en 6 mei vond het totaalspektakel ‘Waanzin’ plaats in de Sint-Martinuskerk. Met deze spectaculaire show werd een ode gebracht aan alle Aarselenaren uit deze verschrikkelijke periode.

Het totaalspektakel bracht een herdenking aan de Eerste Wereldoorlog en de gesneuvelden. De Koninklijke Muziekharmonie van Aarsele en dit in samenwerking met het plaatselijke Davidsfonds staken de show in elkaar. Het Davidsfonds deed wat opzoekingswerk en zorgde voor de publicatie. De muziekharmonie bracht een evocatie met muziek, toneel, klank en beeld. Er vonden drie voorstellingen plaats en dit telkens in de Sint Martinuskerk. Er was geen enkel plaatsje meer vrij en zo mag de organisatie spreken van een groot succes.

Sterke show

De kerk was ingekaderd rond het thema van ‘De Groote Oorlog’. Tijdens de sterke show kwamen de aangrijpende verhalen over de Eerste Wereldoorlog naar voor. Via videomateriaal werden beelden geprojecteerd van de jaren ’14 tot ’18. De beelden namen de toeschouwers mee doorheen de vreselijke strijd. Men toonde hoe de inval van de Duitse troepen verliep, hoe het gesteld was met het Aarseelse dorp, hoe het eraan toe ging achter de schermen en hoe het harde leven eruit zag.

Speciale effecten aan de hand van lichtelementen zorgden voor een unieke sfeer. Er was live muziek te horen en de harmonie liet het beste van zichzelf horen. Het orkest en de drumband Firestix brachten harde maar ook vrolijke klanken. De majorettes, acteurs en figuranten maakten de show compleet. Er werd toneel gespeeld en zo kwamen de harde feiten volledig tot zijn recht.

Totaalspektakel 'Waanzin' in Aarsele doet toeschouwers WO1 herbeleven

(NS/foto NS)