Torhoutse Sofia Anessiadis brengt eerste single uit

Sofia Anessiadis. © (foto Romy Vanwelsenaers)
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Sofia Anessiadis (27) heeft een eerste single uit. ‘Wishing for you’ is sinds vrijdagmorgen te beluisteren op Spotify en YouTube, maar met wat geluk misschien ook op de radio. Opmerkelijk: Sofia schreef het nummer eigenlijk al op haar twintigste, zeven jaar geleden dus. “Ik ben een eeuwige twijfelaar en heb heel lang getwijfeld om het uit te brengen”, zegt de Torhoutse zangeres.

Terwijl je dit leest, hoorde je hem misschien al op de radio: Wishing for you, de eerste single van Sofia Anessiadis (27) uit Torhout. Die is officieel uit sinds vrijdag 12 april. Je kunt het nummer dus beluisteren op Spotify en YouTube en kopen op iTunes, maar de Torhoutse hoopt uiteraard ook op airplay op de radio. “Al reken ik daar eerlijk gezegd niet op”, zegt Sofia. “Vandaag de dag is het heel moeilijk om je nummer op de radio te krijgen. Ik ben er eerlijk gezegd ook niet echt mee bezig. Ik focus me op muziek maken en daar plezier aan beleven, want dat is iets dat je snel kan vergeten als je te veel bezig bent met likes, views of airplay. Muziek is gevoel. En als het gevoel niet goed zit, dan lukt het ook niet om muziek te maken.”

Onmogelijke liefde

Wishing for you gaat volgens Sofia over een moeilijke liefde, met veel aantrekken en afstoten. Ze schreef het nummer eigenlijk al zeven jaar geleden, maar nu pas maakt het grote publiek er kennis mee. “Eigenlijk ligt dit nummer niet meer echt in de lijn van de nummers die ik momenteel aan het schrijven ben”, merkt de Torhoutse op. “Ik heb dan ook heel lang nagedacht of ik het wel wilde uitbrengen. Ik ben dan ook eeuwige twijfelaar. Maar Wishing for you heeft voor mij een emotionele waarde, dus besliste ik om het toch te doen. Al zal de muziek die er nog zit aan te komen, toch wat anders klinken. Maar dat vind ik niet slecht, want ik wil niet in een hokje van een bepaald genre geduwd worden. Ik hou van veel verschillende genres. In de nummers die nog zullen volgen, zullen er ook verschillende stemmingen zitten, maar uiteraard wel met een herkenbaar geluid.”

https://www.youtube.com/watch?v=7DoIg2HS75w

Sofia timmert al even aan de weg als zangeres. Al op haar 16de zei ze in onze krant: “Ik wil zingen, mijn leven lang.” In 2014 won ze met haar cover van No Diggity een wedstrijd op radiozender MNM. En ondertussen al drie jaar geleden schopte ze het tot in de liveshows van The Voice op VTM. Dat Sofia kan zingen, staat dan ook buiten kijf. Maar een échte doorbraak kwam er nog niet. Lastig? “Het is soms moeilijk om gemotiveerd te blijven”, geeft ze toe. “De muziekindustrie is echt bikkelhard. Ik ben al vaak met mijn neus tegen de muur gelopen. Maar als puntje bij paaltje komt, vind ik altijd de drijfveer terug om voort te doen. Dit is gewoon wat ik graag doe en wil doen. Wat andere mensen ook mogen zeggen; ik zal blijven doen waar ik mij goed bij voel.”

Nummer met vriend?

Sofia, die de dochter is van Leen Vanhecke en wijlen Foti Anessiadis van Eethuisje Sokrates in de Oostendestraat, is al even samen met Christophe Caboche uit Gent, bij muziekliefhebbers beter bekend als rapper Spreej. Of er geen muzikale samenwerking in zit met hem?

“Onze genres liggen daarvoor iets te ver uit elkaar”, lacht de Torhoutse met Griekse roots. “Maar dat neemt niet weg dat we heel veel samen schrijven, zowel aan zijn muziek als de mijne. Dat op zich is al heel cool!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier