Toffe tantes op de planken in Oostnieuwkerke

V.l.n.r. Geert Cuvelier, Winny Fieuw, Kathy Desmet, Martine Dutry, Nadine Dekemele. Zittend: Jaimy Depoortere, Joke Vangheluwe, Rudy Blanchard en Kris Desloovere. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

De Oostnieuwkerkse toneelvereniging ‘Wij Bouwen’ staat binnenkort weer op de planken met een jaarlijkse voorstelling. Ook dit jaar wordt gekozen voor een komedie: Toffe tantes. Marc Ketels is voor het tweede jaar op een rij de regisseur.

De voorbije jaren speelde de Oostnieuwkerkse toneelvereniging ‘Wij Bouwen’ telkens een achttal voorstellingen voor in totaal 2.000 toneelliefhebbers. “Ook dit jaar hopen we de kaap van de 2.000 bezoekers te overschrijden”, aldus Nadine Dekemele, een van de dragende krachten binnen het plaatselijke toneelgebeuren. Op zaterdag 16 maart staat ‘Wij Bouwen’ voor het eerst in zaal Zonneheem, ook dit jaar goed voor acht voorstellingen.

Oude tantes

“Net zoals de voorbije jaren kozen we voor een luchtig stuk. We merken dat de mensen dat wel smaken. Neen, een echte billenkletser is het niet, maar als we het stuk goed brengen zullen de mensen er volop van genieten.” Het huwelijk tussen de leden van de toneelvereniging en regisseur Marc Ketels lijkt alvast geslaagd. Voor het tweede jaar op een rij is de regie in de handen van Ketels.

Toffe tantes is een blijspel in vier bedrijven. Aanvankelijk heette het stuk ‘Thommy’s tollen tantes’. Auteur is de Duitser Wilfried Reineher. “We hebben met verschillende mensen het stuk gelezen en vonden het onmiddellijk een leuke uitdaging om het voor het grote publiek te brengen.”

Drie vrienden wonen samen bij drie ongetrouwde, ouwelijke vrouwen. Alle drie hebben hun eigen problemen. Een van drie mannen, Tommie, krijgt op een bepaalde dag de erfenis van een oom toegewezen. Die erfenis kunnen de drie heren, die permanent een geldtekort hebben, goed gebruiken. De erfenis gaat echter gepaard met een onaanvaardbare eis. Tommie moet de weduwe van de overledene bij zich opnemen en zelf vrijgezel blijven totdat de tante weer is hertrouwd. Tommie wil de onbekende tante helemaal niet in huis nemen. Wanneer ze op een dag voor de deur staat, is de verrassing groot. De tante is niet oud en helemaal niet lelijk..

Veel hulp

Net zoals de voorbije jaren kan men bij ‘Wij Bouwen’ rekenen op enkele trouwe spelers. “De acteurs zijn ongeveer allemaal dezelfde spelers als de voorbije jaren. Ook achter de schermen is heel wat volk actief”, vertelt Nadine dankbaar. De toneelvereniging bestaat in totaal uit een 50-tal leden, elf ervan zullen te zien zijn op de planken. De nieuwe reeks voorstellingen staat gepland op zaterdag 16 maart, zondag 17 maart, vrijdag 22 maart, zaterdag 23 maart, zondag 24 maart, woensdag 27 maart, vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart. Op woensdag, vrijdag en zaterdag gaat het doek telkens open om 20 uur. De eerste zondag kan men de toneelspelers vanaf 16 uur aan het werk zien, op zondag 24 maart start de voorstelling om 18.30 uur. Kaarten zijn nu voor 8 euro verkrijgbaar via Nadine Dekemele op 0478 99 96 21. Wie geïnteresseerd is om een voorstelling bij te wonen kan ook een sms sturen naar datzelfde nummer met daarin duidelijke vermelding van de naam, het aantal kaarten en de datum. Ook in café De Posthoorn in de Roeselarestraat en bij Bakkerij Vervisch in de Sleihagestraat als bij alle spelers en leden van de toneelkring kunnen kaarten gekocht worden. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier