Tobe Vandekerckhove (16) uit Tielt debuteert in fictiereeks op Ketnet

10/08/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 14:51

Geen vakantiejob of verre reis voor Tobe Vandekerckhove (16) uit Tielt. De student woordkunst-drama heeft zijn eerste televisierol beet en is volop bezig met de opnames voor #LikeMe, volgend voorjaar te zien op Ketnet.

Tobe Vandekerckhove (16) uit Tielt debuteert in fictiereeks op Ketnet

Tobe Vandekerckhove: "Acteren is echt mijn droom." © Foto BVB

Van toewijding gesproken: Tobe Vandekerckhove reist elke morgen en avond op en af naar Boom bij Antwerpen, waar hij als edelfigurant opduikt in de reeks #LikeMe. In deze veelbelovende fictiereeks, vanaf volgend voorjaar te zien op Ketnet, draait alles rond Caro, een meisje dat terecht komt in een nieuwe school. Dat loopt niet altijd over rozen. Ze loopt er onder meer de venijnige Camille tegen het lijf, die samen met Vince het populairste koppel van de school vormt.

Toffe groep

"Ik speel de beste vriend van Vince", vertelt Tobe. "We spelen in de reeks samen voetbal en we kunnen altijd op elkaar rekenen. Maar eigenlijk ben ik stiekem een beetje jaloers op hem. Hij is de typische posterboy, die gemakkelijk aandacht krijgt van meisjes, terwijl mijn personage er niet eens in slaagt om met een deftige openingszin voor de dag te komen, laat staan een meisje te fiksen. Op wie ik mijn rol heb gebaseerd? Ik heb eens rondgekeken in Tielt wie er allemaal stoer rondloopt en hen goed bekeken. Hoe kan ik lopen, praten en bewegen als hen? Het personage is niet zozeer het tegenovergestelde van mij, maar altijd stoer willen doen, is niet aan mij besteed." (lacht)

De cast van de reeks #LikeMe telt enkele bekende namen.

De cast van de reeks #LikeMe telt enkele bekende namen. © Foto BVB

"Ik zag een link voor een auditie passeren op Facebook, waarna ik mij had ingeschreven", doet Tobe uit de doeken. "Zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik mocht teruggaan voor een tweede auditie en niet veel later kreeg ik het bericht dat ik er door was. Uiteraard was ik heel blij, want dit sluit nauw aan bij mijn studies woordkunst-drama in Brugge. Een jaar hoger zit overigens Camille uit Wevelgem, die meespeelt in de reeks. Het is een heel toffe groep, waarmee het echt klikt."

(lees verder onder de video)

Job van maken

Voor Tobe is de rol naar eigen zeggen een soort kinderdroom. "Ik probeer toch al redelijk lang zo'n rol vast te krijgen", vertelt hij. "Ik deed al heel wat theaterproducties, maar eerder op amateurniveau. Dit is het eerste hele professionele project. En los van de geweldige uitdaging is het al heel fijn om te zien hoe alles er echt aan toe gaat achter de schermen. Ik heb geen idee waartoe het zal leiden. Ik zou er graag mijn job van maken en dit is al een prima begin. Acteren is echt mijn droom en eigenlijk komt hij nu al een beetje uit", rondt Tobe af. (BVB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!