Tijdelijke pop-up van Yper Museum in het In Flanders Fields Museum geopend

03/02/18 om 16:48 - Bijgewerkt om 17:56

Het Yper Museum, dat op 1 juli de deuren opent, laat vanaf zaterdag 3 februari al even in zijn kaarten kijken. Ze vonden onderdak in de 'Artist in Residence'-ruimte van het In Flanders Museum (IFFM). Daar kunnen bezoekers al even proeven van de huisstijl van het Yper Museum. Gekoppeld aan de opening van deze pop-uptentoonstelling werden vier winnaars bekendgemaakt van de scholenwedstrijd die gelanceerd werd onder de noemer 'Werken in Uitvoering'.

Het voortraject dat het Yper Museum tot nu toe al gelopen heeft, is er een om u tegen te zeggen. Coördinator Sandrin Coorevits: "De geelgekleurde wand in deze tijdelijke 'artist in residence'-ruimte maakt dat duidelijk. We hebben ons Voorlopig Bewind, dat bestaat uit leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Daarnaast was er de tijdelijke tentoonstelling 'Huis van de Stad' en maakten we ook een film Y'parade. Met de scholenwedstrijd 'Werken in Uitvoering' bewijzen we dat oude werken uit onze ruime collectie zeker een hedendaagse invulling kunnen krijgen. De Barbiepo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!