Tieltse sopraan zingt in klooster in Ruiselede verhaal van Voltaire

Alain-Pierre Wingelinckx en Heleen Goeminne zingen op 12 mei het muzikale verhaal van Candide. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 12 mei staat in het klooster van de zusters van OLV van Zeven Weeën in Ruiselede een bijzonder concert geprogrammeerd. De Tieltse sopraan Heleen Goeminne brengt er samen met Alain-Pierre Wingelinckx het concert ‘Er was eens… Cunegonde & Candide’. “We hebben het muzikaal verhaal zelf in elkaar gestoken”, aldus Heleen Goeminne.

Heleen Goeminne (26) uit Tielt is een van de drijvende krachten achter het concert. “Het is intussen het derde jaar op rij dat ik een concert organiseer in de kapel van het klooster van de zusters van OLV van Zeven Weeën in Ruiselede. Telkens treed ik op met een ander ensemble”, vertelt ze. “Dit keer werk ik samen met Alain-Pierre Wingelinckx. We zijn allebei actief in het koor van De Munt en zijn lid van het vocaal ensemble Contr’Air, hij als tenor en ik als sopraan. We worden professioneel begeleid door Wouter Vandeginste op piano. Mijn zus Liesbeth zorgt als woordkunstenares voor de presentatie.

Voor het concert in Ruiselede koos het ensemble voor het verhaal van Candide als rode draad. “Als inspiratiebron voor het muzikaal verhaal dat we zelf in elkaar hebben gestoken, diende ‘Candide, ou l’optimisme’ van Voltaire. Liesbeth vertelt het verhaal, Alain-Pierre en ik zingen aria’s, liederen en duetten die we in functie van de vertelling hebben gekozen. De teksten van onze werken gaan veelal over dezelfde thematiek als de geschiedenis van Candide”, weet Heleen.

Gratis kaarten

Je kan op zaterdag 12 mei om 19 uur gratis genieten van het concert ‘Er was eens… Cunegonde & Candide’ en dat in het klooster van de zusters van OLV van Zeven Weeën in de Bruggestraat in Ruiselede. Achteraf is er nog een receptie.

Gratis kaarten kan je reserveren via lenteconcert12mei2018@outlook.com of via sms op het nummer 0486 97 39 64. (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier