Tieltse Europafeesten pakt uit met De Kreuners als topact

15/05/18 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Op vrijdag 6 juli om 21.40 uur staan De Kreuners op het Marktpodium van de Tieltse Europafeesten. Daarmee is ook de line-up voor vrijdag volledig.

Tieltse Europafeesten pakt uit met De Kreuners als topact

Op vrijdag 6 juli komen De Kreuners naar Tielt. © GF

"De Kreuners gaan opnieuw de baan op. Walter, Erik, Jan, Ben en Axl hebben er weer volop zin in. Na enkele snel uitverkochte zaalshows in juni staan de jongens scherp voor een heuse zomertour. De jubileumeditie van de Europafeesten wilden ze voor geen geld ter wereld missen", klinkt het bij de organisatie.

Band met Tielt

"Op vrijdag 6 juli spelen ze op het Marktpodium de pannen van de Hallentoren. Als absolute topact op vrijdagavond hebben De Kreuners iets met 6 juli en Tielt. We mochten hen al twee keer eerder verwelkomen op 6 juli: in 1991 in de feesttent op het Rameplein en in 2001 op het Marktpodium.

Walter Grootaers: "We merkten stilaan dat de grote goesting er weer was en dat bleek ook toen we een paar maanden geleden een paar keer in een repetitiekot afspraken. Dat was er muzikaal meteen boenk op en vooral: het was weer heel plezant. Alle agenda's vielen goed voor volgende zomer en de organisatoren zijn ook blij dat we weer opduiken. We kijken er echt naar uit."

Lifetime Achievement Award

In 2012 ontvingen De Kreuners tijdens de uitreiking van de MIA's de Lifetime Achievement Award voor hun verdienste voor de Vlaamse populaire muziek. Eind vorig jaar verscheen de single 'Viktoria (edit 2018)', een cover van 'Victoria' van The Kinks. Binnenkort volgen nog andere releases via Warner Music.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!