Thuis-finale lokt honderden fans naar Kortrijk: “Ideale ontspanning in de blok”

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ruim 1.500 soapfans keken vrijdagavond op het Schouwburgplein samen naar de extra spannende seizoensfinale van ‘Thuis’, het paradepaardje van Eén. De dubbele slotaflevering – het einde van seizoen 23 en aflevering nummer 4449 ondertussen – werd er traditiegetrouw vertoond op groot scherm.

De toeschouwers konden de uitzending volgen samen met een delegatie van de cast: Leen Dendievel (Kaat), Kadèr Gürbüz (Karin), Monika Van Lierde (Ann), Christophe Haddad (Bob), Daan Hugaert (Eddy), Geert Hunaerts (Peter), Bart Van Avermaet (Waldek) en Peter Van De Velde (zwemcoach Jacques). “Er is hier een schitterende opkomst en daarbij mag ik een ‘thuis’wedstrijd spelen“, grapt de Kooigemse Leen Dendievel.

Thuis-finale lokt honderden fans naar Kortrijk:
© JVGK

“We kunnen beloven dat het spannend wordt.” En spannend werd het zeker met aan brandende wagen en met een (dronken) kus tussen Peter en Kobe. Veel toeschouwers hadden dit niet zien aankomen. “Wat een verrassende wending. Van veel mensen viel hun mond open”, lacht Aaron, die met zijn vriend aanwezig was.

Thuis-finale lokt honderden fans naar Kortrijk:
© JVGK

Martine Desmet, Celine Debaene, Annelies Vanhoutte, Marianne Coopman en Manon Rots waren al van 17.15 uur aanwezig, daar waar de voorbereidende show pas startte om 19 uur. De VRT had gezorgd voor 1.000 stoelen. “Zo zijn we zeker van mooie plaatsen”, luidt het. “De quiz rond ‘Thuis’ met de acteurs zelf valt best mee.” De jonge Manon (10) is al een tijdje een fan van de soap. “Ik ga het missen als het stopt. Ik volg ‘Thuis’ speciaal voor de baby die op komst is. Dat is zo spannend“, zegt ze. Iets wat mama Marianne beaamt. “We zullen ons natuurlijk aan enkele verrassingen mogen verwachten. Zoals met het overlijden van Luc. Ik was daar niet mee akkoord. Ik kijk reikhalzend uit naar de finale maar twee maanden moeten wachten op het vervolg is zeer lang.”

“Twee maanden wachten op het vervolg is zeer lang” – Marianne Coopman, rasechte Thuis-fan

Martine is fan van Eddy. “De soap is spannend en het is leuk dat de verhalen dicht bij het echte leven aanleunen. Ik had het geluk mee te mogen op de reis met de cast naar Andalusië”, glundert ze. “Ik ben fan van Lowieke. Hij kan goed acteren. Ik zie veel van de acteurs graag bezig. ‘Thuis’ is altijd verrassend”, pikt Celine in. Ook Annelies is die mening toegedaan.” “Ik heb het wel voor Eddy. Hij is grappig en goed. Dagelijks leef ik mee met de soap. Het gaat wel om echte mensen en bijna echte gebeurtenissen uit het dagelijkse leven. Veel beter dan in ‘Familie’.”

Thuis-finale lokt honderden fans naar Kortrijk:
© JVGK

Steven Cottegnie heeft weinig tijd om tv te kijken. “Ik kom helpen met enkele verenigingen om de bar te helpen uitbaten. Zo zie ik ook eens ‘Thuis'”, lacht hij. Wat opviel was het grote aantal jeugdige kijkers. “Als student moet je ook wat ontspanning hebben. Op ons kot kijken we dan samen naar ‘Thuis’. Het doet ons denken aan de realiteit van de wereld buiten ons kot en aan onze ‘thuis’“, lacht Cédric.

Thuis-finale lokt honderden fans naar Kortrijk:
© JVGK

‘Thuis’ bereikte dit seizoen bijna 2 miljoen Vlamingen op weekbasis. Sommige afleveringen trokken meer dan anderhalf miljoen kijkers. De eerste aflevering van het 24ste seizoen is op 3 september.

https://www.youtube.com/watch?v=WYCpmIgsvaE

Onze fotograaf richtte zijn lens op het Schouwburgplein voor, tijdens en na de de seizoensfinale.

(Foto’s en video JVGK)