The Van Jets kwam in 2004 aan de oppervlakte. Toen won de Oostendse rockband Humo's Rock Rally. De groep haalde het toen onder meer van Absynthe Minded en Milow. De band groeide met albums als 'Electric Soldiers', 'Halo' en 'Future Primitives' uit tot één van de vaste waardes in de vaderlandse rockscène.

De muziekgroep bestaat uit zanger Johannes en drummer Michaël Verschaeve, gitarist Wolfgang Vanwymeersch en basgitarist Frederik Tampere. De band speelt een mix van glamrock, rock-'n-roll, garagerock en pop.

The Future

De band stond vijf keer op Rock Werchter en vijf keer op Pukkelpop en stond met vijf nummers op één in De Afrekening (Studio Brussel). Daarvan stond het nummer 'The Future' het langst op die plaats (7 weken).

De band kondigt nu haar afscheid aan. "We willen stoppen op een hoogtepunt. Er komt zeker nog een laatste single in de lente", beloofde frontman Johannes Verschaeve op de radio. "En we zullen elk nog wel met muziek bezig blijven. Misschien hoor je daar nog wel van", klinkt het.

Onze levens worden almaar drukker en drukker en het wordt steeds moeilijker om datzelfde niveau te halen

"We zijn een vriendengroep en willen in dezelfde bezetting blijven. Maar onze levens worden almaar drukker en drukker en het wordt steeds moeilijker om datzelfde niveau te halen."

Dat moment is aangebroken, maar de rockers willen nog een jaar knallen. De groep rond frontman Johannes Verschaeve zal op 31 oktober 2019 een laatste keer spelen in de Ancienne Belgique. In totaal speelde The Van Jets acht keer in de AB.

Een passage op Rock Werchter of Pukkelpop valt wellicht niet uit te sluiten.

(MLT/MF/GL)