‘The Scabs’ brengen met ingetogen show in Diksmuide eerbetoon aan Willy Willy

Eerste optreden van 'The Scabs' na overlijden Willy Willy. © BP
Redactie KW

De show ’40 years The Scabs’ vrijdagavond in cc Kruispunt in Diksmuide ging door ondanks het overlijden van hun gitarist Willy Willy. Die verloor woensdagavond de strijd tegen kanker, hij werd amper 59 jaar.

De voorstelling in Diksmuide was al een paar weken uitverkocht. Voor directeur Caroline Vansteelandt van cc Kruispunt waren het hectische momenten. “We kregen pas vrijdag om 10 uur officieel bevestiging dat de show kon doorgaan. Sinds het overlijden van Willy Willy bekend geraakte, stond de telefoon roodgloeiend. De mensen die een ticket hadden gekocht, wilden weten of The Scabs zouden optreden.”

https://www.youtube.com/watch?v=fJ_oLlTrW-0

Caroline nam net voor de show het woord: “Het is onwennig en ik vraag jullie begrip. Guy Swinnen zal geen bindteksten vertellen omdat het te zwaar is.”

Na haar woorden volgde het eerste applaus van het publiek. Guy Swinnen en zijn band kwamen op het podium en deden waarin ze goed waren: zingen. De gitaar van Willy Willy stond op het podium, die bleef helaas onbespeeld. Het werd een ingetogen optreden. Na elk nummer bedankte Swinnen het publiek met een korte ‘dank u wel’ of begripvolle buiging.

Na een half uur spelen sprak Swinnen dan toch het publiek toe. “Dit is het moment dat ik normaalgezien Willy Willy op het podium roep. Dit nummer is voor hem.” Waarna de band Mesaboogie Feedback speelde. Het publiek trakteerde op een minutenlange staande ovatie. Nog een nummer dat Swinnen aankondigde speciaal voor Willy Willy was de cover Rock ‘n roll heart van Lou Reed.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier