The Crystal Ship brengt kunst voor een derde keer aan wal in Oostende

08/02/18 om 21:45 - Bijgewerkt om 21:44

De derde editie van het succesvolle kunstenfestival haalt dit jaar een vijftiental internationale en nationale artiesten naar Oostende die stuk voor stuk hun creativiteit loslaten op de stad. Op 7 april worden hun werken officieel getoond aan het grote publiek.

The Crystal Ship brengt kunst voor een derde keer aan wal in Oostende

De grootste stad aan de Belgische kust is voor een derde keer het decor van het populaire kunstenfestival The Crystal Ship. Speciaal voor dit unieke evenement creëren meer dan 15 (inter)nationale kunstenaars levensgrote muurschilderingen en installaties met de Stad aan Zee als canvas. De nieuwe kunstwerken worden gemaakt in de eerste week van de paasvakantie. Ze vergezellen permanent de 40 grote en honderden kleinere creaties van de voorbije twee edities vanaf 7 april. Samen vormen ze een indrukwekkend artistiek parcours doorheen Oostende.

Het project kan al sinds het prille begin rekenen op veel enthousiasme. Oostende ontving 100.000 nieuwsgierigen en kunstliefhebbers tijdens de eerste twee edities. En ook Oostendenaren zelf lopen warm voor het kunstenfestival. Meer dan 200 inwoners gaven hun gevel op tijdens de voorbije twee edities. Eigenaars van een grote of kleine muur kunnen zich ook dit jaar kandidaat stellen via www.visitoostende.be/mijnmuur.

"De bedoeling van The Crystal Ship is om kunst dichter bij de mensen, bij de inwoners te brengen. En onze formule is om midden in de stad, op muren midden in de wijk, op plaatsen waar mensen wonen, werken, leven, ... kunstenaars hun ding te laten doen. De eerste twee edities van The Crystal Ship hebben alvast bewezen dat kunst in Oostende heel dichtbij is, zonder drempel, én dat werd en wordt enorm gesmaakt," aldus een trotse burgemeester Johan Vande Lanotte.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!