Talentvolle Brugse jongeren Elizabeth en Kobe in The Voice Kids

Elisabeth Vergauwe is straks te zien in The Voice Kids. © The Voice Kids
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Brugge is goed vertegenwoordigd in The Voice Kids op VTM. Vrijdagavond kunnen we de jonge Bruggelingen Elizabeth Vergauwe en Kobe Boone aan het werk zien in de populaire talentenjacht. “In het begin was ik zenuwachtig maar eens ik begin te zingen, verdwijnt die spanning”, stelt Elizabeth.

Wie vrijdagavond voor de buis zit en The Voice Kids bekijkt, kan er twee Brugse jonge zangtalenten aan het werk zien. De 14-jarige Elizabeth Vergauwe en de 11-jarige Kobe Boone hopen namelijk zo ver mogelijk door te stoten in de populaire VTM-zangwedstrijd.

“De opnames zijn al achter de rug en eigenlijk mag ik daar nog niet zoveel over zeggen van de mensen van VTM”, klinkt Elizabeth voorzichtig. “In het begin was ik wel zenuwachtig maar eens ik begon te zingen verdween die spanning; dan voelde ik me echt goed op dat podium. Het is wel leuk dat er zo’n toffe mensen in de jury zitten zoals de meisjes van K3, Gers Pardoel en Laura Tessauro. Vooral van Laura ben ik echt wel fan. Ik heb haar goed gevolgd toen ze meedeed aan het Eurovisiesongfestival. Eigenlijk ben ik al bezig met zingen van zodra ik kon praten. Ik heb zangles gevolgd en hoop later ook professioneel iets te kunnen doen met zang en dans.”

Musical

Ook de zangavonturen van de 11-jarige Kobe kunnen we dus vrijdag dus volgen op de buis. Hij is al bezig met zingen van in de derde kleuterklas. “Maar ik volg daarvoor geen lessen; ik doe dat gewoon op mezelf en luister ook veel naar muziek. Ik zing vooral musicalnummers”, zegt Kobe die vooral grote fan is van Sean Dhondt.

En ook Kobe Boone geeft het beste van zichzelf.
En ook Kobe Boone geeft het beste van zichzelf.© The Voice Kids

“Sean heeft heel veel ervaring en kan goeie tips geven. En natuurlijk vind ik zijn eigen muziek ook erg goed. Ik neem ook deel aan The Voice omdat ik wist dat een leerkracht bij me op school enkele mensen zocht om hen in te schrijven en ik heb me ook aangemeld. Maar het zal voor mij wel bij een hobby blijven want eigenlijk wil ik het liefst van al dierenarts worden.