‘t Wit huis-De Kade viert dertigste verjaardag kunstproject met expo

© SVV
Redactie KW

De tentoonstelling ‘Buiten-Werk’ kun je nog dit en volgend weekend bezoeken in de pop-upgalerij gelegen aan de Ezelstraat 62 in Brugge.

‘t Wit huis-De Kade, gelegen aan de Rijselsestraat 13-15 in Loppem, biedt een woon– en leefomgeving voor blinde en slechtziende volwassenen met een meervoudige beperking. De dorpsomgeving en de onderlinge communicatie tussen de bewoners biedt een belangrijke meerwaarde. Al dertig jaar loopt er een kunstproject, waarbij bewoners zich creatief uiten.

Naar aanleiding van die verjaardag is werk van hen te zien in een pop-upgalerij in Brugge. Acht bewoners exposeren er op twee verdiepingen hun fraaie creatieve uitspattingen. “Heel wat werken zijn in ‘t Wit huis ontstaan door toeval, een gedachte, een beeld of zelfs een tactiele gewaarwording“, zegt coördinator Joost Demuynck. “Heel wat bewoners hebben door de jaren heen een prachtig traject afgelegd. Zo is er een kunstenares die voor deze tentoonstelling van een blow-up van haar eerste schilderijtjes op A4 grote werken met wol heeft gemaakt. Anderen zijn overgestapt van driedimensionaal werk naar aquarel en bouwen aan de hand van minutieuze hokjes nieuwe kleurrijke constructies.”

De tentoonstelling valt nog op de vrijdagen 12 en 19 april, de zaterdagen 13 en 20 april en zondag 14 april te bezichtigen, telkens van 14 uur tot 18 uur. De toegang is gratis. Voor een catalogus met werk van de tentoonstellende kunstenaars betaal je vijf euro.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier