't Hof van Commerce in Brugge: ze zin den baes

25/03/18 om 12:55 - Bijgewerkt op 26/03/18 om 13:16

Noem het gerust de comeback van het millennium. 't Hof van Commerce trapte zijn verjaardagstournee op gang in de Magdalenazaal in Brugge en gebruikt daarbij nog altijd de vertrouwde ingrediënten: stevige beats en rhymes die zelfs 'uw moeder' omverblazen.

't Hof van Commerce in Brugge: ze zin den baes

© PVH

Berichtje van de organisatie vorige week: de deuren van de stemmige Magdalenazaal zwaaiden al om 19 uur open, gezien 'ze erg veel volk verwachtten'. Geen overbodige luxe, want bij onze aankomst rond 19.45 uur was het al flink drummen aan de ingang. De retour van de keizers van de hiphop, daar komt volk op af. Véél volk. Zegnekji oe loat ist? Tijd om de teletijdmachine te nemen doorheen de geschiedenis van 't Hof.

Eén groot feest, met een dikke negen op de schaal van Richter. Alleen zo kunnen we de stunt van BZA, Kowlier en 4T4 omschrijven. De fundamenten van de Brugse concertzaal daverden op hun grondvesten en de kleine duizend afficionado's van dienst wisten niet wat ze hoorden - en zagen. De ene hit na de andere vuurde 't Hof op de losgeslagen menigte af en nog maar eens werd het zonneklaar: de heren uit Izzegem zitten voor eeuwig en altijd in ons collectief geheugen genesteld.

Delen

"Nog maar eens werd het zonneklaar: de heren uit Izzegem zitten voor eeuwig in ons collectief geheugen genesteld"

Van het openingsnummer Slaet ip min gat tot de bisronde met Stuntman en Truckchauffeur: Brugge smulde er met volle teugen van en veegde de mond met de hemdsmouwen af.

Hoogtepunten van de avond: Dommestiek & Leverancier, goed voor de beste sing-a-long van de avond - ooit al eens een volle zaal kè der gin gedacht van horen kraaien? - en Baes. In hun hymne om de West-Vlaamse bescheidenheid in de Brugse reien te zwieren, bewijzen Kowlier en co dat zij, en niemand anders, de beste zijn.Ze zin den boas en met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid: Niemand grodder.

Wat ook weer opviel, daar in Brugge: de rhymes van Serge Buyse blijven ook na twintig jaar glashelder. Het is ons nog altijd een raadsel dat de kerel er nooit in slaagde om solo door te breken, zoals zijn compagnon de route Flip Kowlier.

Volgend weekend is Kortrijk de volgende prooi op de veroveringstocht van 't Hof. En we kunnen de gelukkigen met toegangskaartjes nu al verzekeren: het wordt smullen, van de eerste beat tot het laatste woord West-Vlaams erfgoed. En oh ja, je laat best je moeder thuis. Want die van 't Hof weten nog altijd dat de moate van eur rieme Chinese meur is.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!