Superfans Freddy en Annie rouwen om Johnny Hallyday: “Hoopten hem nog één keer te zien”

© BELGA
Redactie KW

De Belgisch-Franse rocklegende Johnny Hallyday is vannacht overleden. Hij vocht al enkele jaren tegen longkanker. Freddy Van Brabandt (69) en zijn vrouw Annie Bossuyt (67) zijn al ruim veertig jaar fan van de rocker. .

“Het was deze morgen natuurlijk even schrikken toen we het nieuws vernamen”, vertelt Freddy. “Ik werd uit bed gebeld door Radio 2 en zo kwam ik het te weten. Het is uiteraard triestig dat hij is overleden, maar we zagen het wel al een tijdje aankomen. We wisten al langer dat hij ernstig ziek was, al bleven we altijd hopen dat we hem nog één keer live aan het werk zouden kunnen zien. Dat zal nu helaas niet meer lukken. Mijn vrouw legt al de hele dag platen van Johnny op en ik deel met andere fans heel wat herinneringen via sociale media. Het is onze manier om er mee om te gaan.”

We hoopten hem nog één keer live te zien

Freddy leerde de muziek van Hallyday als tiener kennen. “Als veertienjarige hoorde ik zijn nummers via collega’s en ik was meteen verkocht. Hij was een rasartiest met een grote presence. Ik begon singles en artikels van hem te verzamelen. Die laatste kleefde ik dan in plakboeken.” Zijn vrouw Annie leerde Johny via Freddy kennen. “Mijn grote passie is vissen en dat deed ik aan het bos van Wielsbeke. Toen moest ik telkens langs haar huis passeren en zo leerde ik haar kennen. Toen ik eens door een ongeval met mijn brommer in het ziekenhuis belandde kwam ze op bezoek en ze had zijn eerste langspeelplaat mee. die heette ‘Que je t’aime’ en daarmee had ze meteen ook een andere toepasselijke boodschap mee”, knipoogt Freddy. “Het betekende de start van onze relatie en sindsdien zijn we Johnny altijd blijven volgen.”

Superfans Freddy en Annie rouwen om Johnny Hallyday:

Nochtans duurde het tot 2006 voor ze de Belgisch-Franse muzieklegende voor het eerst aan het werk zagen. “Ik draaide zijn muziek wel op een pick-up op het werk, maar veel vrije tijd hadden we daarna niet”, zegt Freddy. “Dankzij mijn zoon Jeffrey – die ik overigens bijna Johnny genoemd had, maar ik mocht niet van mijn vrouw – zijn we toen aan tickets voor zijn concert in Antwerpen geraakt. Een fantastische ervaring. Daarna hebben we hem nog enkele keren gezien. De laatste keer was in Vorst Nationaal. We gingen ook telkens de avond op voorhand op hotel om ook van het randgebeuren te kunnen genieten. Vooral het hele circus rond dat optreden vonden we fantastisch. Hoe andere fans zich zoals hem kleden of tattoos laten zetten. Het leek wel de sfeer rond een voetbalmatch met echte supporters. We hoopten hem in 2016 nog aan het werk te zien in Paleis 12 in Brussel, maar door de aanslagen op Zaventem en Maalbeek zijn we er toen niet geraakt.”

Superfans Freddy en Annie rouwen om Johnny Hallyday:
© BELGA

Thuis heeft het koppel heel wat memorabilia, van 33 toeren-plaatjes tot cd’s, dvd’s, posters en kledij. “Door de jaren heen verzamel je wel het een en ander, maar nu is daar al eventjes een eind aan gekomen”, vertelt Freddy. “Een van de mooiere stuks die ik heb is een postkaart met een stukje stof van zijn pak en een handtekening. Dat zijn natuurlijk zaken die ik koester.”

(VD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier