Suggestieve affiche kondigt 46ste Paulusfeesten in Ootsende aan

Mario Panesi en Joris Pollet, respectievelijk coördinator en voorzitter van de Paulusfeesten, tonen samen met ontwerper Bart Simoens (vooraan midden) de net gedrukte affiche van de 46ste editie. Dit onder het goedkeurend oog van twee marionetten uit de collectie van poppentheater Kallemoeie, hier gehanteerd door Walle Hostyn en Philip Monseweyer. (Foto Rio)
Redactie KW

De grote programmalijnen van de 46ste Paulusfeesten waren eerder al bekend en nu is ook de affiche klaar. Het hoofdelement in het ontwerp lijkt op een krab, maar je kan er even goed een verknipte versie van de Rock Strangers in zien.

Van 9 tot en met 15 augustus zal het in de schaduw van de Petrus- en Pauluskerk andermaal bruisen van de ambiance. De organisatoren van de Paulusfeesten plannen dan activiteiten op vier locaties: denderende optredens van bekende artiesten op het Pier- en Polplein, workshops en omkaderende muziek in een speciale feestruimte van het Jongeren Advies Centrum in de Dekenijstraat, een dag- en avondprogramma met ontdekkingen op het Pauluspleintje en onder het thema ‘Lucht’ straattheater kriskras doorheen de hele buurt.

Iedere editie van het ‘tofste stadsfestival van Vlaanderen’ wordt aangekondigd via een kleurrijke affiche. Dit jaar bedacht Bart Simoens een suggestief ontwerp. “Uit de eerste schetsen zag ik de twee torens van de Petrus- en Pauluskerk groeien en met de trapeziumvorm van het plein er voor had ik ineens het silhouet van een krab op papier staan: de torens als de opgeheven poten met dreigende scharen en het plein als de blinkende bolster“, aldus de grafisch ontwerper, ook bekend als karikaturist Seamoose.

Reuzenkonijn

Vanwege de enigszins kubistische stijl van de afbeelding zien sommigen er een verwijzing in naar Rock Strangers, het nog altijd fel gecontesteerde kunstwerk op de zeedijk. “Alhoewel we altijd wel te vinden zijn voor een ludieke invalshoek is deze knipoog helemaal niet bedoeld, maar mooi meegenomen“, lacht voorzitter Joris Pollet.

Siert een krab de affiche, dan zal een ander dier ongetwijfeld een deel van de show stelen. In het onderdeel straattheater wordt straks een reuzenkonijn uit de programmahoed getoverd. Om dat beestje tot leven te brengen en doorheen het feestgewoel te laten huppelen, zijn de organisatoren nog op zoek naar vrijwilligers die letterlijk in de huid van dat mega-keun willen kruipen. Kandidaten mogen zich melden op het secretariaat van de Paulusfeesten (Kerkstraat 36a) of via het nummer 059 51 45 41. Op www.paulusfeesten.be vind je alle gedetailleerde info over het gratis stadsfeest.

Kallemoeie

Wij noteerden alvast de optredens van singer-songwriter Luka Bloom, Les Truttes die op de openingsavond ongetwijfeld voor vuurwerk zullen zorgen met hun nieuw totaalspektakel ‘The People’s Party’- en de spraakmakende coverband UK Foo Fighters. Daarnaast wordt het uitkijken naar het dagelijks interviewmoment, waarbij de marionetten van poppentheater Kallemoeie een bekende Oostendenaar op de rooster zullen leggen. (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier