Student Welcome Concert Kortrijk brengt studenten samen op het Schouwburgplein

Er werd vanaf de opening al gretig gedanst voor het podium. © TV
Redactie KW

De 18de editie van Student Welcome Concert Kortrijk mag nog voor middernacht ingekaderd worden als een voltreffer. Het startuur werd verplaatst van 17 naar 19 uur omdat dit meer aanleunt bij het studentenleven. Op de affiche stonden ook dit jaar weer enkel dj’s in combinatie met een prachtig lichtspektakel op één van de beter bewaarde stadstheaters in Europa.

Omstreeks 20 uur stroomden er al heel wat feestvierders toe. Net zoals afgelopen jaar werd ook ditmaal ingespeeld op de randanimatie zoals op de grotere festivals. Studenten konden met ballen gooien, drank flesjes vangen, hun gsm opladen en andere leuke zaken ontdekken die je als student broodnodig hebt om het er goed vanaf te brengen. Hoogvliegers waren wellicht wederom de twee opgetrokken bars waar de godendrankjes gretig over de toonbank vlogen

We zitten in ons eerste jaar in het hoger en ontdekken dus ook dit jaar voor de allereerste keer het evenement. We zijn eerst wat gaan eten omdat we dachten te vroeg te zijn, maar er is al aardig wat volk. Tijd dus om sociale contacten in Kortrijk uit te breiden en onze nieuwe studentgenoten beter te leren kennen. We hopen hier ook een band te kunnen scheppen met nieuwe mensen” besluit Lorenz uit Wervik.

Op de foto herkennen we Tycho, Michiel, Lorenz, Lennert, Michael en op de grond Justien en Frauke.
Op de foto herkennen we Tycho, Michiel, Lorenz, Lennert, Michael en op de grond Justien en Frauke.© TV

Ook het jonge koppel Stef en Lieselot die net in Kortrijk zijn komen wonen ontdekken hun nieuwe stad op een geheel andere manier. “We zijn hier net komen wonen en hoorden van Student Welcome Concert. Aan het volk te zien zal het sowieso een fijne avond worden en we leren op die manier direct de stad by nightkennen.”

Rond 21 uur werden er nog geen noemenswaardige incidenten gebeurd en ook de vooruitzichten zijn positief. “We verwachten hier vandaag toch een kleine 3 à 4000 studenten die hun schooljaar komen inzetten. We hopen dat de combinatie van randactiviteiten, dj’s en het goede weer een perfecte combinatie zullen zijn voor een leuk feestje” besluit de organisatie nog.

(TV)