Steven debuteert in toneelstuk Anny, Fanny, Danny en Stanny

Steven Dejonckheere maakt zijn theaterdebuut. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Steven Dejonckheere (35) uit Kachtem, die werkt als autoverkoper bij Kia Roeselare, is een nieuw gezicht bij toneelgroep ‘t Souffleurke. Zonder enige toneelervaring mag hij in hun nieuwe komedie de rol van conciërge Willy Watjou op zich nemen.

“Mijn echtgenote, Bieke Deveeuw, speelt al enige tijd bij ‘t Souffleurke en het is zo dat ik deze bende heb ontmoet”, steekt Steven van wal. “Ik leerde de anderen beter kennen bij de nieuwjaarsreceptie en de verrassingsreis en besliste daarna om het zelf ook eens te proberen. De repetities vielen alvast heel goed mee en als de voorstellingen zelf ook meevallen, dan wil ik zeker meer meedoen.”

Grenzen verleggen

“Ik heb geen enkele ervaring met toneel spelen, maar het boeit me wel enorm”, gaat de vader van drie verder. “Ik verleg hiermee mijn grenzen en probeer eens iets wat niet vertrouwd is. Het stuk nu is een komedie, maar ik denk dat het moeilijker is om serieuze stukken te spelen omdat je daar meer bagage voor nodig hebt. Ik heb nu een kleinere rol gekregen die relatief weinig tekst heeft en dat is uiteraard logisch gezien mijn ervaring. Ik trek grote ogen wanneer ik zie wat sommige anderen allemaal moeten kunnen onthouden van tekst”, bekent Steven.

“Ik speel Willy Watjou, de conciërge van het gebouw waar het zich allemaal afspeelt. Willy is wat traag van aard en werkt ook niet erg snel. Ikzelf ben eerder het tegenovergestelde daarvan, meer nerveus van aard en haastig, maar dat maakt het uiteindelijk wel interessant om zo’n rol te spelen.”

Praktisch

‘Anny, Fanny, Stanny en Danny’ is op zaterdag 2 maart, woensdag 6 maart, vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart om 20 uur te bewonderen in de OCAR in Rumbeke. Op zondag 3 maart start de voorstelling om 15 uur. Kaarten kosten 8 euro, vrijetijdspassers betalen 4 euro en kinderen onder 12 jaar 5 euro. (TP)

Je kan reserveren via 0472 58 31 75, agna.degroote@telenet.be, in Standaard Boekhandel, Ooststraat 56 in Roeselare of in dagbladhandel Taptoe, Kerkplein 20 in Rumbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier