Stephan Vanfleteren stelt portretten van surfers tentoon in Knokke-Heist

22/03/18 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:37

Knokke-Heist toont van zaterdag 24 maart tot en met zondag 27 mei portretten van surfers uit de hele wereld, van fotograaf Stephan Vanfleteren, onder de noemer 'Surf Tribe'.

Stephan Vanfleteren stelt portretten van surfers tentoon in Knokke-Heist

Anderhalf jaar haalde fotograaf Stephan Vanfleteren wereldwijd surfers voor zijn lens, in opdracht van Cultuurcentrum Knokke-Heist. Dat leverde een selectie van 330 indrukwekkende foto's op, gemaakt uit 2.500 geportretteerden met 40 nationaliteiten. Van jong surftalent als Dean Vandewalle uit Knokke en shaper Angelo Demeulenaere uit Zeebrugge tot legendes als Kelly Slater en Laird Hamilton.

"Een mix van mensen, bekenden in surferskringen, volslagen onbekenden, jong en oud, van allerlei stijlen ook", vertelt Vanfleteren bij de persvoorstelling op donderdag 22 oktober in het Knokse cultuurcentrum Scharpoord. Met 'Surf Tribe' wil hij aantonen dat de surfwereld het competitiesurfen overstijgt. Hij focust in zijn zwart-wit portretten op de mens achter de surfer, in al zijn kracht en kwetsbaarheid, en op hun relatie tot de natuurkrachten waarmee ze zich meten en waaraan ze zich onderwerpen.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 10 tot 19 uur. De collectie werd ook gebundeld in het 400 pagina's tellend boek 'Surf Tribe'. En je kan Vanfleterens relaas van zijn wereldreis langs 70 surfspots ook volgen op www.surftribe.be.

(NB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!