Stefaan Peene stopt als voorzitter Ieperse Kunstkring Richten

Stefaan Peene. (Foto AP)
Redactie KW

De Ieperse Kunstkring Richten mag dit jaar 70 kaarsjes uitblazen en vierde dat met een jubileumtentoonstelling en productie ‘Dimmen’. Voorzitter Stefaan Peene laat echter weten dat hij de fakkel wil doorgeven.

Na het overlijden van Richten-boegbeeld Rik Morisse op 18 september 2014 was bestuurslid Stefaan Peene bereid om tijdelijk het roer over te nemen. “Daarmee wilde ik het levenswerk van Rik verder in goeie banen leiden. Oorspronkelijk was dit voor twee jaar, maar door het jubileumjaar en dankzij een goed bestuur, schitterende decorploeg, gedreven acteurs, goede sponsors en heel wat mensen achter de schermen, zijn daar nog twee jaar bijgekomen. Aan het eind van vorig seizoen heb ik heel duidelijk gezegd aan het bestuur dat ik er uiterlijk in juni 2018 mee zou stoppen als voorzitter. Trouwens: verenigingen die tientallen jaar dezelfde voorzitter hebben, zijn volgens mij ook niet meer van deze tijd.”

Acteren

De combinatie met een drukke job en een druk sociaal leven zijn de hoofdredenen voor deze beslissing. “Voor alle duidelijkheid: Richten blijft zeker bestaan. Zelf laat ik Richten ook niet los. Ik zal dan geen bestuursfunctie meer opnemen, maar zelf toneel spelen behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Het bestuur weet dat ze op mijn hulp kunnen blijven rekenen, voor hulp met decor of zaaldienst.” De toekomst van Richten staat al in de steigers. “Het bestuur en regisseur Eric Meirhaeghe zijn bezig met het kiezen van de eigen productie voor het begin van het volgende seizoen. Wie mij opvolgt als voorzitter? Dat is nog koffiedik kijken. Het zou makkelijk zijn als het iemand uit eigen rangen is, maar wie zich geroepen voelt om deze mooie taak op zich te nemen: laat van je horen.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier