Steak Number Eight wordt simpelweg Stake

Redactie KW

Het West-Vlaams post-sludgemetalcollectief Steak Number Eight kondigde eerder dit jaar het einde aan van de band in haar huidige vorm. Donderdag en vrijdag spelen ze hun allerlaatste zaalshows in Vooruit, Gent onder de huidige naam. Met meer dan 2.000 muziekliefhebbers halen ze twee dagen lang het beste uit hun schof.

Eerder mochten we al een tip van de sluier oplichten van de nieuwe Steak Number Eight in onze krant maar afgelopen nacht brak dan ook het zweet uit bij de artiesten zelf toen ze de nieuwe naam bekend maakten op het podium.

“Stake! Niet Steak, niet At stake, niet At the Stake… Gewoon of ongewoon Stake. De klank en de roepnaam die het volk ons al meer dan een decennium lang toejuicht, hebben we omarmd. Na meer dan een jaar discussiëren, fantaseren over de gekste namen, een plaat maken in de meest chaotische omstandigheden en honger lijden om je creativiteit uit te kotsen, hakten we de knoop door.”

“De knoop die in onze magen zat, eindelijk ontnesteld. Sinds de beslissing, die rond april, mei moet gevallen zijn, schreven we dan ook een plaat samen die ondertussen klaar is om gemixt te worden. Daarnaast kunnen enkelen in de band en crew nu eindelijk vegetariër worden. We zijn nog nooit zo siked geweest over onze nieuwe muziek en de lotgevallen die ons te wachten staan”, zo zegt frontman Brent Vanneste.

Liefhebbers die er niet bij konden zijn en toch benieuwd zijn naar de nieuwe input van Stake kunnen het concert vrijdagavond live meevolgen via de officiële Facebookpagina van de band. Brent Vanneste beloofde plechtig een aantal nieuwe nummers live te zullen spelen.

(TV – foto a-TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier