START organiseert benefietconcert met Septem Viri in Roeselare

Van links naar rechts herkennen we Annelies Boonen, Francine Rogiers, Greet Aellemeersch en Marjan Tyberghien. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Vrijdag 30 november organiseert START West-Vlaanderen, een organisatie van thuisbegeleiders, een benefietconcert. Dan vindt in de Godelievekerk in Roeselare een concert plaats van Septem Viri, een achtstemmig mannelijk a capellakoor. Dit in het kader van Music for Life. De opbrengst gaat integraal naar START West-Vlaanderen.

START West-Vlaanderen begeleidt gezinnen waarvan één of meer gezinsleden een mentale beperking hebben of kampen met een ontwikkelingsstoornis. De thuisbegeleiders zijn vaak bezig met mensen die autisme hebben of andere mentale beperkingen waarbij ze moeilijk prikkels kunnen verwerken. “Om die mogelijke prikkels te reduceren, hebben we nood aan sensorisch integratiemateriaal. Daar gaat de opbrengst van ons benefietconcert dan ook naar toe”, aldus Francine Rogiers, medeorganisator van het concert.

A capellakoor

Francine haar man is lid van het a capellakoor Septem Viri. “Septem Viri speelt jaarlijks op een benefiet en toen dacht ik, waarom organiseren we niet eens iets dergelijks voor START”, vertelt een enthousiaste Francine. Septem Viri is een achtstemmig a capellakoor dat bestaat uit enkel mannelijke zangers. “Het koor is een hechte vriendengroep die voeling heeft met problematieken. Alle leden zijn ook sociaal geëngageerd. Zij waren dus de ideale kandidaten voor dit concert.” Doordat Bart Boudry en Arnold Sercu, leden van het koor, de parochie van de Godelievekerk kennen en verweven zijn met die werking, kwamen de organisatoren al snel uit op een ideale locatie voor hun concert. “Septem Viri heeft eerder al opgetreden in de Godelievekerk. Zij vinden dit de ideale plaats omdat de akoestiek goed is en er dus nergens in de kerk versterking van het geluid nodig is. Daarnaast is er de sterke Godelieveparochie die heel wat helpt in de voorbereidingen. Het was voor ons een logische beslissing om het concert te laten plaatsvinden in Roeselare, want sinds kort is het kantoor van START in Beveren geopend. Desondanks dat het concert in een kerk plaats vindt, moeten geïnteresseerden geen schrik hebben dat er religieuze liederen zullen worden gespeeld. “Septem Viri zingt Nederlandstalig, Franstalig en Engelstalig. Bij ieder optreden kunnen de mensen rekenen op een speciaal arrangement. Er worden hedendaagse en niet-hedendaagse chansons gezongen die perfect samenvloeien dankzij de mooie bindteksten.” (SD)

Tickets kunnen worden gekocht via benefietstartwestvlaanderen@gmail.com voor 12 euro voor 26 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier