Spiegeltheater speelt ‘Onder Tafel’ in de Ruiterkapel in Roeselare

Zaterdag gaat 'Onder Tafel' van Spiegeltheater in première. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Spiegeltheater is zo goed als klaar voor de tweede eigen productie van dit seizoen. ‘Onder Tafel’ is een modern sprookje met een zeer actuele inhoud. Zaterdag is de première in de Ruiterkapel.

“De keuze voor dit stuk hebben we samen gemaakt”, vertelt regisseur Johnny De Meyer. “De mensen van Spiegeltheater lezen wat stukken door en geven mij dan hun voorkeuren. Onder Tafel trof me meteen. Het stuk heeft iets poëtisch, iets kinderlijks, iets sprookjesachtig en toch wordt de kijker straks geconfronteerd met inhoudelijk sterk theater waarbij de zeer actuele vluchtelingen- en immigratieproblematiek nooit veraf is.”

De bevallige Florence werkt in haar kleine appartement in Parijs aan een romanvertaling. Om rond te komen zoekt ze een tweede bron van inkomsten. Ze verhuurt de enkele vierkante meters onder haar werktafel in haar kleine flat onder aan een arme Oost-Europese asielzoeker.

“Het is helemaal niet zwaar op de hand maar het is ook geen zeemzoeterig liefdesverhaal. De kijker zal flink wat humor en kolder, wat tragiek en zelfs een dotje erotiek over zich heen krijgen.”

Het decor voor dit stuk is uiteraard de tafel. Die staat levensgroot in het midden van de Ruiterkapel. Het publiek zit er rond opgesteld. “Het stuk is niet zwaar op de hand”, vult Annemie Renier aan. “Maar het is fysiek wel zwaar voor de spelers. Het waarom en hoe, dat zie je dan wel weer tijdens de voorstelling zelf. Dat moet echt een verrassing blijven.”

De andere acteurs zijn Jasmien Porteman, Jo Ballyn, Andy Van Maele en Mario Bisschop. De muziek wordt live gespeeld door Jan Deraeve.

Onder Tafel wordt acht keer opgevoerd in de Ruiterkapel in de Piljoenstraat op zaterdagen 16, 23 en 30 maart, zondagen 17 en 31 maart, op maandag 25 maart en op woensdagen 20 en 27 maart.

Er zijn zeker nog kaarten voor 17, 25 en 30 maart. Kaarten kosten 9 euro en worden besteld via de website of op rik.sambaer@telenet.be. (BCR)

Meer info op www.spiegeltheater.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier