In 'Sorry voor alles', dat genomineerd is in de categorie 'game show', wordt een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd met behulp van een verborgen camera. Het Eén-programma, gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, is een productie van Warner Bros België en won eerder al een Emmy Award. Deze keer probeert Van den Hoof de tv-shows 'What Would Your Kid Do?' en '5 Gold Rings' uit het Verenigd Koninkrijk en 'Big Bounce Battle' van Duitsland naar de kroon te steken.

De International Emmy Award in New York voor 'Sorry voor alles' ging er nooit gekomen zijn zonder bedenker Kamiel De Bruyne - met Brugse roots - en programmamaker Klaas Devriendt uit Torhout.

Andere genomineerden

'Down the road', eveneens van Eén, volgt Dieter Coppens op een uitdagende reis met zes mensen met het syndroom van Down. Het programma dingt mee naar de overwinning in de categorie "reality and factual", samen met 'Boligkøb i Blinde' uit Denemarken, 'Finding an Heir' uit Zweden en 'Tweestrijd' uit Nederland.

Het VTM-programma 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn' neemt het in de categorie 'comedy' op tegen het Britse 'Cunk on Britain', het Zweedse 'Grotesco's Seven Masterpieces' en 'Trixie Wonderland' uit Duitsland. In 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn' doen bekende Vlamingen hun meest verrassende verhaal uit de doeken. Terwijl zij vertellen, spelen acteurs Ruth Beeckmans, Sven De Ridder, Ben Segers en Stefaan Degand samen met bekende gastacteurs het verhaal woord voor woord na.

57ste editie van de Gouden Roos

Of de Vlamingen hun nominaties ook kunnen verzilveren, wordt duidelijk op donderdag 13 september. Dan worden de prijzen van de 57ste editie van de Gouden Roos, het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma's op televisie, in Berlijn uitgereikt.

Tot nog toe sleepten slechts drie Vlaamse programma's een Gouden Roos in de wacht: 'Wat Als?' in 2013, 'Benidorm Bastards' in 2010 en 'De Mol' in 2000.

(Belga)