Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af in de voormiddag van Radio 1

31/05/18 om 07:37 - Bijgewerkt om 07:36

De voormiddag van Radio 1 zal vanaf dit najaar anders klinken. Na vier jaar 'De Bende' geeft Annemie Peeters het radioblok tussen 10 en 12 uur door aan Sofie Lemaire, zo meldt de VRT.

Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af in de voormiddag van Radio 1

Sofie Lemaire zal vanaf september een nieuw programma presenteren op Radio 1. © BELGA

In 'De bende van Annemie' ontving Annemie Peeters elke weekdag een centrale nieuwsgast met wie ze aan de hand van een gesprek de actualiteit besprak. Het programma loopt nog tot en met 8 juni. Peeters zelf blijft aan de slag bij Radio 1 en werkt in het najaar aan nieuwe formats.

Sofie Lemaire zal vanaf september een nieuw programma presenteren. Daarin gaat ze op zoek naar alle antwoorden op één (schijnbaar) kleine levensvraag.

Lemaire is niet de enige nieuwe stem in de voormiddag van Radio 1. Eerder kondigde de zender al aan dat Karolien Debecker tussen 9 en 10 de fakkel overneemt van Jan Hautekiet. Debecker presenteert een nieuw maatschappelijk georiënteerd programma dat net als Hautekiet samen met de luisteraars gemaakt wordt.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!