Sneuvelt Joke al meteen in eerste aflevering De Mol?

Bert Vanden Berghe

Het avontuur was van korte duur voor psychologe Kelly uit Laarne in De Mol op Vier. Maar ook Joke pakte meteen haar boeltje. Ligt ze er nu uit of niet?

Het nieuwe seizoen opende al meteen met een dijk van een opdracht: de kandidaten werden in een kist begraven in de Mexicaanse woestijn en moesten verschillende raadsels oplossen. Ook daarna bleek het originaliteit troef, van cirkels met dominostenen tot mariachi’s volgen en kippen vangen in een arena. En nog een stevige test in een canyon erbovenop, bleek al dat we dit seizoen absoluut verwend zullen worden. Zowel de deelnemers, als de kijkers.

Sneuvelt Joke al meteen in eerste aflevering De Mol?

Maar voor één deelnemer, zal het vooral als kijker zijn. Want bij de test op het einde, werd het een rood scherm voor Kelly. Kelly weet waar ze de mist is ingegaan. “Ik was te zeker, te overtuigd van mijn mol. Ik had iets kleins gezien en dacht dat ik het bij het juiste eind had. Niet dus. En ik heb de vragen van de eliminatie ook gewoon te traag beantwoord, en dat ex aequo maakt het natuurlijk extra pijnlijk. Ik wou heel graag nog wat langer blijven, want wat ik al had meegemaakt, was al onvergetelijk. Er zijn veel ergere dingen in het leven, maar ik geef eerlijk toe dat ik het toen moeilijk kon relativeren en er tot op vandaag nog steeds spijt van heb. Het was zo erg dat ik letterlijk fysieke pijn had en meer dan veertig uur geen oog dicht heb gedaan. Want niemand begint aan dit spel met het idee als eerste uit te vallen. Ik dacht veel beter te zullen aanvoelen wat er gaande was, maar de cognitieve dissonantie deed zijn werk. Ik ben ook veel minder gewiekst dan ik dacht. Maar misschien is dat in het dagelijkse leven een zegen.” (lacht)

Kelly heeft geen spijt van haar avontuur. “Ik heb mij ingeschreven omdat ik van avontuur hou en mij helemaal wil smijten. Ik hou ook van de groepen en de dynamiek erin. Die verbondenheid van de groep, die nu alleen maar hechter en intenser gaat worden, had ik graag nog zelf meegemaakt.”

Want je kan je niet voorstellen hoe prachtig dat is. Allemaal op die paarden achter elkaar aan draven, door die overweldigende landschappen. En dan afdalen in een canyon… Ik ben heel blij dat ik dat allemaal heb kunnen meemaken. Dat heb ik misschien onderschat: hoe geweldig die ervaring is en hoe intens ik ervan genoot.”

Sneuvelt Joke al meteen in eerste aflevering De Mol?

Wie uiteindelijk de mol blijkt te zijn, is puur gokken voor Kelly. “Ik twijfel tussen een aantal mensen. Mijn deelname was zo kort dat ik de kandidaten niet zo goed heb leren kennen en het nu dus moeilijk is om een inschatting te maken. Ik zal dus elke zondag met veel belangstelling klaarzitten voor een nieuwe aflevering.”

Uitkijken is het vooral naar de volgende aflevering, want Joke Lannoo uit Tielt mocht meteen na het vertrek van Kelly de envelop opendoen die ze had gewonnen. Zonder iets te zeggen, stond ze op en stoof ze weg. Het laatste beeld dat we van haar zagen, is dat ze haar boeltje pakte en in de wagen stapte. Is ze naar huis? De kans is klein, want de envelop was bedoeld om haar een voordeel op te leveren én we zagen haar ook opduiken in de vooruitblik voor volgende week. Als alles goed zit, zitten er dus nu nog vier West-Vlamingen in voor negen kandidaten. Spannend!

Sneuvelt Joke al meteen in eerste aflevering De Mol?