Sjoklamuze bezingt dorpsmysterie in Desselgem

De jongeren van Sjoklamuze zijn druk aan het repeteren op het podium van de grote zaal in ontmoetingscentrum De Coorenaar. © DJW
Redactie KW

‘Rock the Clock’ is de titel van de zesde musical van het Desselgems jeugdkoor Sjoklamuze dat onder de leiding van Ida Lavaert in de grote zaal van ontmoetingscentrum de Coorenaar wordt opgevoerd. Het is een zelfgeschreven productie die het verhaal brengt van een honderd jaar oud mysterie in het dorpje Geestigem dat de bewoners in de ban houdt.

“Zonder al te veel prijs te moeten geven van het verhaal, gaat het in essentie over tijdreizen, over geesten, vriendschap en over thuiskomen“, meent Ida Lavaert. “Hoe het echt allemaal in elkaar zit moet je zelf meemaken tijdens de voorstellingen. Intussen zijn wij met Sjoklamuze al goed 19 jaar bezig. Volgend jaar wordt het dus een jubileum met een terugblik naar de voorbije musicals als Me Janne, Me Jane, Flatscreen, Shop & Change en Girlzzz. Nu is het dus Rock the Clock, een productie waaraan iedereen echt graag heeft meegewerkt. Er is stevig gerepeteerd.”

Sjoklamuze richt zich tot jongeren van 12 tot 26 jaar. Momenteel telt het koor 30 leden die samen al een mooi repertoire aan eigentijdse muziekjes hebben bijeen gezongen.

“Net als voor onze vorige musicals hadden wij nu ook weer twee jaar tijd nodig om het project helemaal af te krijgen”, aldus Ida Lavaert. “Dat wil zeggen: vanaf de eerste ideeën op papier, het brainstormen tot de uiteindelijk afgewerkte musical met alles erop en eraan. De oudste leden van Sjoklamuze werkten de verhaallijnen uit en selecteerden samen met hun collega’s de bijhorende muziek.”

Opvoeringen: vrijdag 26 april en zaterdag 27 april om 20 uur in ontmoetingscentrum de Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7. Vanaf 19 uur retrocafé. Alle info en reservaties via de site van Sjoklamuze

www.sjoklamuze.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier