Singer-songwriter Elise Kinget uit Veurne neemt deel aan The Voice

Elise Kinget: "Ik wil met mijn stem en gitaar een boodschap overbrengen. © VTM
Redactie KW

Elise Kinget (23) is deze week te zien in het VTM-programma The Voice. Met een cover van het nummer ‘Go Solo’ van Tom Rosenthal probeert ze de blind auditions te overleven.

De programmamakers nodigden Elise zelf uit om deel te nemen aan het muziekprogramma. “Ze ontdekten me via YouTubefilmpjes. Ik maak mijn eigen nummers en deel vaak filmpjes op mijn kanaal”, zegt de West-Vlaamse die lesgeeft op de Klimop Montessorischool in Gent. “Ik heb lang getwijfeld om mee te doen, omdat The Voice vooral focust op commerciële muziek en dat is minder mijn ding. Ik hou meer van rustige, akoestische nummers. Op die manier kan ik met mijn stem en gitaar een boodschap brengen en mijn gevoelens uiten. Uiteindelijk heb ik me toch ingeschreven. Ik zag het als een handige manier om mijn publiek uit te breiden. Ik heb een cover gebracht van het nummer ‘Go Solo’ van Tom Rosenthal. Rosenthal brengt rustige en gevoelige muziek. Die stijl sluit goed aan bij mijn eigen nummers, daarom mijn keuze voor het nummer.”

Boksen

Muziek is heel belangrijk in het leven van Elise. “Ik zing al zo lang ik me kan herinneren. Bij ons thuis stond er een gitaar, maar die werd amper gebruikt. Toen ik zestien was, leerde ik mezelf gitaar spelen. In mijn familie is er niemand echt bezig met muziek, dus de muziekwereld was behoorlijk onbekend terrein. Ik ben constant met muziek bezig, maar in mijn vrije tijd boks ik graag. Tijdens een training luister ik naar muziek. Zo vormt muziek en sporten voor mij een ideale combinatie.”

Ze probeert haar passie ook in haar job als lerares te integreren. “Ik geef les in het eerste leerjaar. Ik probeer regelmatig met de kinderen te zingen en speels soms gitaar voor de klas. Dat is goed voor de groepssfeer, je ziet de kinderen echt genieten. Bovendien kan muziek ook een rol spelen in hun ontwikkeling.”

Leffingeleuren

Voor Elise was The Voice niet haar eerste optreden. “Vroeger deed ik graag mee aan vrije podia en ik trad regelmatig eens op tijdens avondmarkten. Toen ik in Gent lager onderwijs studeerde, ontmoette ik enkele muzikanten. Tegenwoordig treed ik vaak op onder de naam Elise K., soms alleen, soms met die muzikanten aan mijn zij. Meestal breng ik muziek in de singer-songwriterstijl. Ik ben vaak te zien tijdens huiskamerconcerten, maar ik zing ook af en toe op trouwfeesten. Daarnaast stond ik ook al op het festival Leffingeleuren.”

Leerrijke ervaring

Ondanks alle podiumervaringen was Elise niet op haar gemak tijdens de show. “Gelukkig was mijn mama mee om me te kalmeren. Ik heb nog nooit zoveel stress gehad. Het was zo erg dat ik het hele liedje met mijn ogen dicht gezongen heb. Uiteindelijk vond ik het wel een plezante ervaring. Het is heel leerrijk om deel te nemen aan The Voice. Ik zou het iedereen aanraden.” Vrijdagavond weten we of Elise de blind auditions heeft overleefd.

(Hannes Del’Haye)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier