Simon Vandenbroecke uit Kanegem: "Het zal deugd doen om in mijn geboortedorp te spelen"

21/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 20/12/18 om 11:08

Op zaterdag 22 december vindt het kerstconcert van de Gezinsbond van Kanegem plaats in de Sint-Bavokerk. Twee koren zorgen voor de warme kerstmuziek en voor het eerst zal fagottist Simon Vandenbroecke te horen zijn als solist. Hij is alvast supertrots dat hij deze kans kreeg.

Het kerstconcert is intussen een jaarlijkse traditie geworden. De Gezinsbond van Kanegem koos voor twee koren: Zanglust uit Tielt onder leiding van Bart Snauwaert en Leen Van Hee en het Egems Gemengd Koor onder leiding van Mieke De Meyer. Daarnaast zal fagottist Simon Vandenbroecke te horen zijn als solist. "Ik ben een muzikale duizendpoot en op vraag van dirigent Bart Snauwaert help ik mee om het kerstconcert te verzorgen", vertelt Simon. "Voor mij is dat een hele eer. Ik ben opgegroeid in Kanegem en momenteel woon ik in Gent. Het zal deugd doen om voor eigen volk in mijn geboortedorp te kunnen spelen. Het muzikale zit al van kleins af in mij. Ik startte mijn muzikale opleiding in de klas fagot van Koen Coppé aan de Tieltse academie. Toen ik negen was, ging ik naar een instrumentenvoorstelling...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!