Sarah D’Hondt zingt Franse chansons in Rumbeke

Sarah D'hondt tovert Den Hazelt op 5 januari om in een Franse club. (GF)
Redactie KW

In Den Hazelt staat op 5 januari het podium klaar voor Sarah D’Hondt die op uitnodiging van het Davidsfonds en Vereenigde Vrienden een intiem concert geeft met Franse chansons.

Sarah D’Hondt (33) is afkomstig uit Jabbeke maar heeft ondertussen haar vaste stek in Gent. Zo bescheiden als ze is in het dagelijkse leven, zoveel présence heeft ze eens ze op het podium staat. Zo ook op vrijdag 5 januari in Den Hazelt.

Muziek zit er bij Sarah D’Hondt al van kindsbeen in. Ze begon op de lagere school met dwarsfluit maar al gauw werd ze attent gemaakt op de kwaliteit van haar stem en dat ze daar iets meer moest mee doen.

Ze combineerde haar middelbare studies met die van klassieke zang maar toch zette ze nog niet de stap naar een carrière als zangeres. Ze ging aan de slag in de sociale sector. Ondertussen weet ze beide bezigheden wel te verzoenen. Ze combineert nu een deeltijdse job met haar zangcarrière.

Straffe madammen

Chanson is geen evident genre. Het is zelfs wat onhip bij jongeren. Sarah pikte de belangstelling voor de Franse liederen op van haar oma. “Voor haar was het chanson een deel van haar cultuur. Zij zong de liederen mee net zoals zovelen van haar generatie. Ik leerde er een nieuwe soort muziek en voor mij onbekende artiesten door kennen. Ik werd geboeid door figuren als Edith Piaf, Josephine Baker, Juliette Gréco en vele anderen. Dat waren voor in hun tijd ongelooflijk straffe madammen. Ze zongen vaak met heel veel engagement.”

Sedert 2006 staat Sarah D’Hondt op het podium en vorig jaar bracht ze haar cd Souvenirs uit. Het is een mix geworden van bekende en minder bekende Franse chansons vertolkt op een eigenzinnige manier. Ze brengt haar optreden alsof je in een kleine Franse club zit. In diezelfde sfeer verbindt ze haar nummers met kleine verhaaltjes alsof ze in een salon zit tussen haar publiek. Om het Franse sfeertje compleet te maken wordt Sarah D’Hondt begeleid door accordeonist Stijn Bettens.

Souvenirs, een intiem concert met Franse chansons door Sarah D’Hondt vindt plaats op vrijdag 5 januari om 19.30 uur in zaal Den Hazelt in Rumbeke. Leden van het Davidsfonds en van Vereenigde Vrienden betalen 13 euro. Niet-leden betalen 16 euro en dat is met een nieuwjaarsdrankje en taart inbegrepen. Reserveren kan via 0472 65 21 57 of via greta.vandoorne@gmail.com

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier