Rumbeekse harmonie trekt voor lenteconcert naar het strand

Nu wordt nog op een gewone vloer gerepeteerd, straks wordt zaal OCAR van zand voorzien voor het concert van harmonie Sint-Cecilia. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

De Rumbeekse harmonie trekt naar het strand voor het lenteconcert. Zaal OCAR krijgt een laagje zand, er is een passend drankje voorzien en de muzikanten zorgen voor de zomerse deuntjes. De perfecte inzet van de zomer.

De succesvolle 25ste New Year Proms is nog maar net voorbij of de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia pakt op vrijdag 4 mei uit met Rumbeke Beach. Dit dankzij Nele Vandecasteele, al acht jaar de gedreven en sympathieke trekker van de werkgroep themaconcerten en haar collega’s van de organisatie: Isabelle Vandorpe, Johan Denys, Frank Markey, Jill Boudrez en Christophe Vandenbussche.

“Vrijdag 4 mei zal een zonnige dag worden”, belooft Nele en ze nodigt ons allen uit naar OCAR. Het oc is voor de gelegenheid tot strand omgetoverd om met de voeten in het zand te kunnen genieten van een zomers concert door de drumband, de jeugdharmonie Jorum en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, onder leiding van achtereenvolgens Korneel Decae, Carla Pattyn en Frank Markey.

Voorsmaakje: Windkracht 10, Pirates of the Caribbean, Fiesta della Costa… staan geprogrammeerd. “Het belooft alvast een gevarieerd muzikaal programma te worden”, volgens Nele.

Lisa Patteeuw, dochter van Peter Patteeuw en penningmeester van de Koninklijke Harmonie, en Samuel Dumortier brengen tijdens het concert hun solo op klarinet als algemene repetitie voor hun ‘point final’ aan de muziekacademie enkele dagen later. “Voor beiden is het een boeiende uitdaging”, geeft Nele als extraatje nog mee.

Zandkunstenaar

“Voor dit jaarlijkse themaconcert is dit keer – als extra touch – een beroep gedaan op de Limburgse zandkunstenaar Immanuel Boie”, vertelt Nele enthousiast. Terwijl de muzikanten spelen zal de zandkunstenaar in ‘real time’ zandfiguren op een lichtbak formeren, die worden op twee grote schermen links en rechts van het podium geprojecteerd. Zandtekenen als bijzondere, maar minder bekende kunstvorm. “Echt de moeite waard”, aldus Nele Vandecasteele.

Nele kondigt verder aan dat Caroline Verscheuren presenteert en werkgroeplid Christophe Vandenbussche regisseert. “Het jaarlijkse themaconcert is telkens een streling voor oog en oor, zo ook dit jaar. We zorgen voor een zomerse sfeer, een strandbar met o.a. Jus de Mer, een artisanaal gebrouwen blond biertje uit Middelkerke in de aanbieding.” “Zaal OCAR zal knus en gezellig ingericht zijn zodat alle aanwezigen in een zomerse omgeving kunnen genieten van het muzikale gebeuren. Het themaconcert 2017 stond in teken van country en western en zorgde voor een uitverkochte zaal”, herinnert Nele zich. “Ook dit jaar hebben we onze creativiteit de vrije loop gelaten en hopen dat het talrijke publiek dat zal waarderen.” (AD)

Niet-genummerde kaarten zijn te koop bij Taptoe, Kerkplein tegen 12 euro (vrijetijdspas 6 euro). Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Het concert begint om 20 uur in OCAR-beach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier