Rumbeekse groep 'Bucht': prettig gestoord en leute verpakt in muzikaal jasje

19/01/18 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:11

Prettig gestoord leute maken met muziekinstrumenten. Anders kan je de groep 'Bucht' niet noemen. Een vriendengroep van vier zielsverwanten, die van muziek spelen hun grote hobby hebben kunnen maken. Het eerste muzikale ei ligt er. Folk, pop, rock, alternatief, vintage muziek... Het genre is niet in één woord te omschrijven. "Alles draait rond het dagdagelijkse leven, leute én alles in het sappige West-Vlaamse dialect."

Ayrton, Nicholas en Siel kennen elkaar van een ander muzikaal project en na een korte sabbatperiode hadden ze er weer zin in. "De nieuwe cd van Het Zesde Metaal vonden we schitterend, muzikaal dan. De teksten waren echter te deprimerend, heel down. Maar we hadden door naar hen te luisteren wel weer de smaak te pakken om zelf weer muziek te maken", zegt Ayrton Goemaere, die de bezieler van de groep is. "Ik schrijf inderdaad de meeste teksten, later heeft elk groepslid zijn inbreng en komen we tot een overlegd eindresultaat."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!