Rumbeekse fotograaf wint prestigieuze fotoprijs

(GF) © (GF)
Redactie KW

Op het prestigieuze tweejaarlijkse fotofestival ‘l’Eté des portraits’ in Bourbon Lancy werd de Roeselaarse beroepsfotograaf met Knokse roots, Didier de Daniloff (46), bekroond met een zilveren award.

Deze fotograaf maakte in 2002 van zijn passie zijn beroep. “Nadat mijn nichtje na een slepende ziekte overleed en mijn vader in hetzelfde jaar stierf, besefte ik dat het leven vergankelijk is en dat je niet moet wachten om je dromen na te streven. Eigenlijk is het vervullen van die passie een eerbetoon aan hen.” Hij bouwde in Kortemark een succesvolle zaak uit en opende in 2013 een gloednieuwe fotostudio in de Vijfwegenstraat.

Prijzen

“Ik ben ondertussen 15 jaar bezig en heb in mijn carrière al een aantal mooie prijzen gewonnen. Dit is wel de eerste keer dat ik internationaal gelauwerd werd. Het was voor mij al een hele eer dat deze reeks geselecteerd werd. In de prijzen vallen en zelfs een zilveren award winnen met mijn ‘Fine Art Photography’ is een absoluut hoogtepunt. Deze biënnale vond al voor de achtste keer plaats en het was de derde keer dat Didier deelnam. “Het gaat in dit concours om portretfotografie en het thema kun je vrij kiezen. De geselecteerde reeks, waarvan een foto met de zilveren medaille aan de haal ging, is een ode aan de vrouw. Het beeld benadrukt de puurheid, elegantie maar ook de kracht en de schoonheid die ze uitstraalt”, verduidelijkt Didier, die in 2012 al de Golden Award voor beste portretfotograaf van de Belgische Federatie van Beroepsfotografen in de wacht sleepte.

Passie

Als professional fotografeert hij in de eerste plaats pasgeborenen, kinderen en families.

“Mensen zich op hun gemak laten voelen, is een gave en dat is misschien wel een van mijn sterkste eigenschappen. Op die manier ogen de portretten heel spontaan. Als je klanten je achteraf feliciteren of hoorbaar onder de indruk zijn van het resultaat, geeft mij dat een bevredigend gevoel en daar doe je het uiteindelijk ook voor.”

Daarnaast werkt Didier graag met topmodellen uit binnen en buitenland. “In deze sector verandert de technologie om de haverklap. Dus je moet zorgen dat je mee bent. Vooral de belichting is uitermate belangrijk.

Foto’s maken is tijdloos. Het is een momentopname die mensen in hun huiskamer hangen en die herinneringen tot leven wekt. Momenteel ben ik bezig een ‘Fine Art Book’ te creëren met bekende internationale modellen. Deze creatie staat helemaal bovenaan mijn bucket list.”

De resultaten van dit vooraanstaand gebeuren, waaraan 350 Europese beroepsfotografen deelnamen, staan nog tot 28 oktober tentoongesteld op de pleinen, parken en in straten van Bourbon Lancy, een middeleeuws Frans stadje, dat vooral gekend is voor haar thermen en warmwaterbronnen. De bekroonde foto vind je ook terug op de blog van www.fotospecialist.be.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier