Rumbeekse Bigband trakteert voor tiende verjaardag

Dirigent Eric Verhaeghe, José Vandecappelle en Frans Leflere (respectievelijk voorzitter en secretaris van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia) kijken uit naar het concert op 2 juni. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op zaterdag 2 juni concerteert de Rumbeekse Bigband in zaal OCAR. “Het is precies tien jaar geleden dat de Rumbeekse Bigband boven de doopvont werd gehouden”, preciseert secretaris Frans Leflere.

Op vandaag telt de bigband 20 spelende leden, waaronder twee vrouwen.

“Tijdens de beginjaren werd er gerepeteerd en gespeeld zonder dirigent”, vertelt voorzitter José Vandecappelle. “Maar om naar een niveau hoger te schakelen was er een dirigent nodig die vertrouwd was met de specifieke vereisten van het swingende bigbandgenre.”

Bigband

Ruben Bruneel was de eerste dirigent en werd in 2014 opgevolgd door beroepsmuzikant en Bruggeling Eric Verhaeghe, die tot op vandaag het dirigeerstokje hanteert. Hij was jarenlang trompettist bij de ter ziele gegane BRT bigband onder leiding van Francis Bay en Freddy Sunder. Hij speelde tien jaar in het orkest van de legendarische Leo Martin en toerde vele keren met het orkest Caravelli door Japan.

“Dirigent Verhaeghe is dus van alle bigbandmarkten thuis en was, en is, de geknipte man om het niveau van de Rumbeekse Bigband omhoog te tillen”, is voorzitter José overtuigd. “Ons huidig repertoire telt om en bij de 130 nummers en de beste nummers van de afgelopen tien jaar zullen op zaterdag 2 juni opnieuw gespeeld worden.

Heel veel optredens

Zanger Guy Milh is van de partij om het concert extra glans te geven en Siska Beernaert verzorgt, net zoals de vorige keer, de presentatie.

“In de afgelopen tien jaar hebben we heel veel optredens verzorgd”, schetst secretaris Frans. “Op 1 juli zijn we te gast in Passendale, waar de plaatselijke fanfare 150 kaarsjes uitblaast.”

“Om het hoge niveau dat we thans bereikt hebben aan te houden en nog te verbeteren, repeteren we elke tweede zondagvoormiddag van de maand in de polyvalente zaal van Ocar”, gaat de dirigent verder. “Zelfs voor zeer geoefende muzikanten is repeteren van levensbelang, zonder gaat het niet.”

“Maar ik stel met genoegen vast dat ze het allemaal graag doen”, glimlacht Eric, “en daardoor heb ik er zelf veel deugd aan en veel goesting om met deze geëngageerde groep muzikanten door te gaan.”

Praktisch

De Rumbeekse Bigband concerteert op zaterdag 2 juni om 20 uur op in Zaal Ocar. Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro (aan de deur 14 euro) en zijn te koop in Taptoe op het Kerkplein. Kinderen tot 12 jaar komen gratis binnen en met vrijetijdspas betaal je 6 euro in voorverkoop of 7 euro aan de deur. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier