RSLjazz vindt dit jaar plaats in de oude bibliotheek in Krottegem

Redactie KW

De tuin en de gebouwen van de voormalige bibliotheek De Vriendschap op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt worden de locatie voor de vierde editie van het festival RSLjazz. Nieuw, de tweedaagse wordt een dagfestival.

RSLjazz blijft ook in de 2018 editie trouw aan Krottegem. De vierde editie strijkt op zaterdag 26 mei, na de tuin van Brood en tweemaal in de Hanekop, neer in de leegstaande bibliotheek De Vriendschap op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. De optredens vinden plaats in de tuin van het pand. Binnen is er plaats voor DJ-sets, bars en streetfood en exposities.

Ook dit jaar is RSLjazz een samenwerking tussen het Comité van de Kop, Gent Jazz Festival, De Spil en de stad. De opvallendste wijziging is de omschakeling van een tweedaags gebeuren naar een ééndagsfestival.

De eerste naam op de affiche van RSLjazz18 is al bekend. Het zijn Sons of Kemet, een van de grootste revelaties van de laatste jaren uit de Londense jazzscene. De band draait rond saxofonist Shabaka Hutchings die bekend is van zijn zinderende en hypnotiserende muziek, vol euforische en trance-achtige grooves. Meteen is de toon weer gezet: RSLjazz brengt muziek die onder de grote noemer jazz thuishoort maar vooral toont hoe de hedendaagse jazz aanleunt tegen fusion met vooral meer dansbare muziek. Live is Sons of Kemet onweerstaanbaar funky en wervelend. De groep stelt op RSLjazz het nieuwe album Your Queen is a Reptile voor. De organisatoren van het Roeselaarse jazzfestival werken voor de programmatie nauw samen met het grote Gent Jazzfestival. Kaarten kosten 20 euro en zijn nu al te koop op de website. (BCR)

Meer info en tickets op www.roeselarejazzfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier