Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal haalt Belle Pérez naar uitverkochte Europahal

Het team van Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal. © Foto Luc
Redactie KW

Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal brengt op 1 maart Fiesta Pérez naar de Europahal in Tielt. Onder leiding van Meulebekenaar Alexandre Van Cleemput, die eind juni huidig voorzitter Philippe Clepkens opvolgt, wordt daarmee het goede doel gesteund.

Met ‘Service above self’ als motto is meteen de voornaamste doelstelling van elke rotaryclub duidelijk, namelijk dienstbetoon aan de gemeenschap, dit zowel op regionaal, nationaal als internationaal vlak. Binnen elke rotaryclub worden er speciale projecten uitgewerkt die zich focussen op de meest dringende problemen van het ogenblik: honger, armoede, milieu, onderwijs, gezondheidszorg… Om de nodige financiële middelen voor deze projecten te kunnen verkrijgen, worden fondsenwervingen georganiseerd. Ook het sponsoren van goede doelen kost geld.

Binnen Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal gebeurt deze fondsenwerving door de inkomende voorzitter en zijn team medewerkers. Die taak komt dit jaar in handen van inkomend voorzitter en Meulebekenaar Alexandre Van Cleemput. Hij zal eind juni huidig voorzitter Philippe Clepkens opvolgen.

Belangrijk onderdeel

Alexandre: “De fondsenwerving om projecten te ondersteunen is een heel belangrijk onderdeel van onze werking. Op lokaal vlak steunen wij MandelArt, Het Ventiel, Donate a dog, Drugspreventie, de Tovertafel, de Koetsentocht en onze Rotary en Toekomst, Wetenschap en Techniek. Binnen ons district gaat onze hulp ook naar acties tegen polio, steunen we het hersenonderzoek, Ziekenhuis Zonder Grenzen en het NVSG. Regionaal reiken we een hand naar het dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen, Levensloop, het Dominiek Savio Instituut en Touradant. Op internationaal vlak staat dit jaar Ethiopië centraal, waar we een groot gezondheidsproject hebben lopen.”

“Om dat alles te realiseren, brengen wij, de 33 leden van de serviceclub ondersteund door de mensen van onze werkgroep, op donderdag 1 maart om 19 uur Belle Pérez en haar band naar de Europahal in Tielt met de show Fiesta Pérez. Wie nog geïntersseerd is, is er echter aan voor de moeite. Alle tickets voor die avond zijn al de deur uit.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier