Roots Revisited treedt op tijdens Villa Roslar in Roeselare

Sebastiaan Kindt en Wim Timperman vormen samen Roots Revisited. © (GF)
Philippe Verhaest

Van vrijdag 9 tot zondag 11 februari kan je op tal van plekken in het Roeselaarse genieten van intieme huiskamerconcerten tijdens Villa Roslar. De nieuwe tweekoppige band Roots Revisited wil alvast het publiek bij Mr. Steve in de Middenstraat inpalmen.

Bij Roots Revisited hebben twee rasmuzikanten elkaar gevonden. Roeselarenaar Sebastiaan Kindt (36) en Izegemnaar Wim Timperman (41) graven samen naar de muzikale ‘wortels’ en toveren blues, folk en bluegrass uit hun instrumenten.

Sebastiaan werkt als hoofdverpleegkundige bij AZ Delta, Wim is muziekleraar aan het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge en biedt onder de noemer muzieklessenwim.be ook privélessen aan.

“Onze liefde voor muziek is onze grootste gemene deler”, glimlacht Sebastiaan. “We groeiden allebei met muziek op en hebben al in tal van groepen gespeeld. En eigenlijk kennen we elkaar al heel lang, zonder dat we dat zelf goed beseften. Ikzelf danste bij de Izegemse volkskunstgroep Die Boose en Wim speelde er in de band. Maar de klik kwam er pas echt toen we enkele jaren geleden samen op het podium stonden bij de coverband I-Conn uit Izegem. Wim als bassist, ik op gitaar.”

Tijdens de zomer van 2017 groeide bij Wim en Sebastiaan het verlangen om terug te keren naar de roots van de muziek. “Vandaar ook onze naam, Roots Revisited”, knipoogt het duo.

“Met folk, blues en bluegrass keren we minstens tachtig jaar terug in de tijd en proberen we het publiek zoveel mogelijk te verrassen.”

Balkan, Ierland…

Na een eerste try-out in D’Oude Maalderij in Izegem besloten Wim en Sebastiaan volop de kaart van Roots Revisited te trekken. “Wim is ook nog actief bij de bluesband Old Earth Jazz Combo, maar in ons gezamenlijk project kunnen we ons ei meer dan kwijt. Ons doel is dat de mensen zich amuseren tijdens onze optredens en zowel meezingen als nieuwe zaken ontdekken. Ons repertoire omvat onder andere Joodse muziek, maar ook muziek uit de Balkan, Ierse nummers, country en klassieke blues. Voor elk wat wils, dus.”

Hoewel Roots Revisited nog piepjong is, zit de trein al stevig op het juiste spoor. “De afgelopen twee maanden konden we vier optredens afwerken, waaronder een passage in K-Trolle. Onze prestatie viel blijkbaar in de smaak van bezieler Jurgen Lievens, want hij raadde ons aan bij de mensen van Villa Roslar. Eeuwige dank voor Jurgen”, glimlachen Wim en Sebastiaan.

Straks wil Roots Revisited verrassen tijdens Villa Roslar. “De setting zal in elk geval al perfect zijn”, klinkt het. “Bij Mr. Steve zal onze muziek volledig tot zijn recht komen. We kijken er nu al naar uit.”

Voorlopig beperken Wim en Sebastiaan zich tot covers, maar op termijn moet eigen werk ook tot de mogelijkheid behoren. “We zullen straks het repetitiekot in duiken om nieuw materiaal uit onze hoed te toveren. Onze ambitie is om per maand gemiddeld twee keer het podium te kunnen bestijgen, liefst in het clubcircuit en in gezellige cafeetjes. En altijd vanuit onze gemeenschappelijke liefde voor muziek.” Roots Revisited treedt op zaterdag 10 februari om 17 uur op bij Mr. Steve in de Middenstraat 3. Inschrijven kan via inschrijvingen.roeselare.be.

Info: rootsrevisited@outlook.be, www.facebook.com/rootsrevisited.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier