Roland Laridon wint Oostendse Prijs Cultuurraad 2014

Redactie KW

Estheticus en gedreven behoeder van het Oostends natuurlijk en cultureel erfgoed Roland Laridon is de laureaat van de Prijs Cultuurrraad Oostende 2014.

Roland Laridon wint de Oostendse Prijs Cultuurraad 2014. (Foto ML)

Bij de stemming haalde Roland Laridon het van de andere genomineerden, de vzw Dement, Hendrik Tratsaert, Ivy Goutsmit, Tine Dessein en Lisa Vande Velde van FDMO, het koor Ier en Gunter, Nicole Christiaens, Rik Labeeuw en Viviane Devriese.

Roland Laridon (78) was decennia lang docent aan de Erasmushogeschool in Brussel. Aan het thuisfront zet hij zich al even lang in voor het behoud van het natuurlijk, cultureel en bouwkundig erfgoed: zijn gewonnen strijd voor de dijkvilla Maritza en andere architecturale parels.

Samen met wijlen Jan Tanghe was hij de motor achter het Comité Stad en Zee en Comité Kursaal aan Zee. Zijn liefde voor het gesproken en geschreven woord wist en weet hij vruchtbaar te kanaliseren als voorzitter van de Vrienden van Mu.ZEE Collectie stad Oostende, de Vrienden van Jan De Clerck, het Vermeylenfonds en als lid van verschillende culturele raden van bestuur.

De Prijs Cultuurraad Oostende wordt op vrijdag 13 maart voor de 25ste keer uitgereikt. Jaarlijks kunnen kandidaten daarbij voorgedragen worden door Oostendenaars en Oostendse verenigingen.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier