Roeselarenaars Wannes en Jennifer moeten The Voice verlaten na spannende knockouts

Wannes
Redactie KW

Afgelopen vrijdag was de aflevering van The Voice van Vlaanderen gevuld met West-Vlamingen. Roeselare werd vertegenwoordigd door Roeselarenaars Wannes Beernaert en Jennifer Berton. Na de spannende knockouts kozen coaches Bart Peeters en Natalia jammer genoeg niet voor deze twee kandidaten, waardoor het avontuur er voor hen op zit.

Met de song Candy van Paolo Nutini probeerde Wannes Beernaert, jeugdopbouwwerker in Ieper, coach Bart te overtuigen om hem in zijn team te houden. Tijdens de repetitie werd duidelijk dat Wannes het goed kon vinden met zijn concullega’s Petra en Tars. Het trio vond het jammer dat ze het tegen elkaar moesten opnemen in The Voice. Uit de lijst van songs die Wannes wilde zingen, koos Bart voor Candy van Paolo Nutini, geen makkelijke opdracht want de stem van de orginele zanger is erg ruig. Bart wilde dan ook dat de Roeselarenaar er zijn eigen nummer van maakte. Wannes werd recentelijk geopereerd aan zijn stembanden waardoor hij nog op zoek is naar zijn stemgeluid, toch slaagde hij er volgens Bart in om het nummer op zijn eigen manier te brengen en een performance te brengen waarbij alles precies vanzelf ging. Onder het goedkeurend oog van zijn vrouw en dochter bracht Wannes een optreden waar Bart alleen maar lovende woorden over had. Toch koos hij voor de rauwe stem van Petra, waardoor Bart Peeters West-Vlamingen Wannes en Tars moest laten vertrekken.

Niet honderd procent tevreden over optreden

Alle hoop was nog niet verloren, want de andere coaches konden nog steeds de twee West-Vlamingen stealen. Dat kon Wannes misschien toch nog een plaats in de Battles opleveren, want Natalia bekende immers dat ze nog steeds geen spijt had dat ze had omgedraaid bij de blind auditions. Maar na een overdovende stilte, die uren leek te duren, klonk de gong en moesten beide kandidaten het podium verlaten.

Wannes gaf toe dat hij niet honderd procent tevreden is over zijn optreden. Hij had stress waardoor hij met zijn gedachten ergens anders zat. Hij begreep ook dat coach Bart voor Petra koos.

‘Jennifer is een schat van een mens! Ik hou van haar ingesteldheid’

Even later in de aflevering volgt nog meer slecht nieuws voor Roeselare als blijkt dat ook Jennifer Berton de show moet verlaten. Na de prachtige ballade, Power of Love van Céline Dion, klinken alleen maar lovende woorden over Jennifer die een foutloos parcours aflegde. ‘Ik moet toegeven dat ik had gehoopt op een nummer dat in dezelfde aard lag als die van mijn teamleden. Ik was vooral bang van de hoge noten en dat ik die niet zou kunnen halen. Maar, Natalia geloofde in mij en het is mij dan ook gelukt om die noten te halen ondanks de zenuwen’, aldus zangeres Jennifer. Haar coach keek na het optreden heel trots naar Jennifer. ‘Werken met Natalia was een hele ervaring. Aanvankelijk voelde het vreemd aan. Ik wilde weten wat ze van mij dacht en wat ze verwachtte van mij. Als ik moest repeteren had ik toch wel zenuwen om dat voor zo’n getalenteerde zangeres te moeten doen. Ze gaf voor iedere repetitie een knuffel en een kus waardoor de stress toch wat wegebde’, aldus Jennifer.

Jennifer haar avontuur in The Voice zit er dan wel op, op muzikaal vlak blijft ze niet stil zitten.
Jennifer haar avontuur in The Voice zit er dan wel op, op muzikaal vlak blijft ze niet stil zitten.© The Voice van Vlaanderen

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Roeselaarse. Volgende week stelt ze haar cd voor. Ze nam een Nederlandstalige en Engelstalige versie op van het originele liedje Gentle on my mind van Elvis Presley. Daarvoor reisde af naar de Abbey Road Studios in Londen. ‘Ik werk daarnaast ook nog aan een full album, dit is echt een droom die uitkomt. Ik ga een toekomst vol muziek tegemoet’, besluit de enthousiaste zangeres. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier