Roeselaarse metalband Spoil Engine wint Cultuurtrofee 2018

Spoil Engine bestaat uit leadzangeres Iris Goessens, gitaristen Steven 'gaze' Sanders en Bart Vandeportaele, Dave De Loco op basgitaar en Matthijs Quaars aan de drums © JB
Redactie KW

De vijfkoppige metalband Spoil Engine ontving vandaag uit handen van Mieke Vanbrussel en Dirk Lievens de Cultuurtrofee 2018.

Spoil Engine bestaat ondertussen 15 jaar en werd mee opgericht door de Roeselaarse gitarist Steven Sanders. “Het doet enorm deugd dat we na al die jaren ook in onze thuisstad deze vorm van appreciatie krijgen. We waren een buitenbeentje”, beseft Steven, “maar de Cultuurraad ziet het heel breed en we zijn hen daar dankbaar voor. Vooral de warme reactie van een niet metalminded publiek is zalig. Onze burgemeester is ondertussen zelf een beetje een rockster aan het worden”, klinkt het lachend.

De jongens en Nederlandse frontvrouw van Spoil Engine brachten meerdere platen uit bij de grootste metallabels ter wereld en krijgen veel airplay op de nationale zenders. In 2018 werd een internationaal hoogtepunt bereikt door als enige Europese act op het bekende MIDI-festival van China te spelen en ook het grootste metalfestival van Europa (Wacken Open Air in Duitsland) kon dit jaar van hun energieke gitaarriffs genieten.

Spoil Engine bestaat uit leadzangeres Iris Goessens, gitaristen Steven ‘gaze’ Sanders en Bart Vandeportaele, Dave De Loco op basgitaar en Matthijs Quaars aan de drums. Ze haalden het voor de andere genomineerden ’25 jaar Kunst Kijken Paris MontmARTre’, ‘La barca’, een coproductie van het Spiegeltheater en het Roeselaars Kamerkoor’ en Romain Decommere die de film ‘Peegie’ ondertitelde. Daarnaast werden ook 11 eretekens voor Cultuurverdienste uitgereikt aan 11 laureaten die zich gedurende minstens 25 jaar op een onbaatzuchtige manier hebben ingezet voor hun vereniging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier