Rode Duivels duwen 'Vlaanderen zingt' in Kortrijk van 10 juli naar 11 juli

07/07/18 om 19:45 - Bijgewerkt om 19:44

De Rode Duivels wipten Brazilië en daar zijn ook Kortrijk en het Guldensporencomité best trots op. De halve finale, tegen Frankrijk dan nog wel, wordt gespeeld op dinsdagavond 10 juli en dat is net de dag waarop traditioneel aan de Groeningekouter de officiële Guldensporenviering plaatsheeft.

Rode Duivels duwen 'Vlaanderen zingt' in Kortrijk van 10 juli naar 11 juli

© BELGA

Aan die plechtigheid, die om 17 uur begint en uitmondt in een door de stad en het Guldensporencomité aangeboden receptie, is steevast een muzikale avond verbonden. Het bekende 'Vlaanderen Zingt' zou net als vorig jaar ook nu voor dat muzikaal gedeelte zorgen, maar het succes van de Rode Duivels heeft om begrijpelijke redenen tot een programmawijziging geleid.

De officiële plechtigheid van 10 juli kent haar gewone verloop tot en met de receptie. Voetballiefhebbers kunnen daarna de match van de Rode Duivels op het scherm gaan volgen en 'Vlaanderen Zingt' verschuift gewoon naar 11 juli aan de Leieboorden. Het Guldensporencomité had al gepland om op die mooie plaats de Vlaamse Feestdag vanaf 17 uur met een 'gratis vat' op te luisteren. 'Vlaanderen Zingt' zal nu aansluitend die Kortrijkse avond van 11 juli de nodige muzikale weerklank bezorgen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!